Το καρναβάλι κρίνει τις νέες χαλαρώσεις-Επί τάπητος κατάργηση SMS και γυμνάσια

Τα αποτελέσματα των παράνομων συναθροίσεων κατά το καρναβάλι της Λεμεσού, όπως και των χαλαρώσεων, που τέθηκαν σε ισχύ  την περασμένη εβδομάδα, και θα αρχίσουν να φαίνονται από την Τρίτη, 23 Μαρτίου, αναμένει η Επιδημιολογική Ομάδα προκειμένου να καταλήξει στη διαμόρφωση των εισηγήσεών της για λήψη αποφάσεων είτε περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων ή και χαλάρωσης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αγώνας για να κερδηθεί χρόνος-Η αχτίδα αισιοδοξίας, οι πιέσεις και η ανησυχία

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων την προσεχή Τρίτη, θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα, ενώ ανακοινώσεις για νέα μέτρα αναμένεται να γίνουν την Τρίτη ή την Τετάρτη, 30 ή 31 Μαρτίου αντίστοιχα.

Επίσης, στη σύσκεψη της Τρίτης θα τεθεί προς συζήτηση και το θέμα της αύξησης του αριθμού ή και πλήρους κατάργησης των sms.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το αίτημα των Οργανωμένων Γονέων, για επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου στα θρανία, πριν τις 2 Απριλίου.

Ήδη, ο Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Τσιούτης, πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς της παιδείας, κατά τις οποίες έγινε εποικοδομητικός διάλογος για άνοιγμα των σχολείων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αν και τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών καταγράφουν άνοδο των ημερήσιων θετικών κρουσμάτων, εντούτοις, ο δείκτης θετικότητας σημειώνει πτώση, απομακρύνοντας ή και αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Σημειώνεται ότι το διάταγμα με τα ισχύοντα μέτρα λήγει στις 31 Μαρτίου του 2021.

 

Δειτε Επισης

Άκαρπες οι ολονύχτιες έρευνες για εντοπισμό αγνοουμένων στο πολύνεκρο ναυάγιο-Εξανεμίζονται οι ελπίδες
Σταθερό πόσο ως αντιστάθμισμα για τους ρύπους στη Δεκέλεια συζητά η Βουλή-Ανησυχία στις κοινότητες
«Φερμάρουν» το διάταγμα της Θήρας οι κυνηγοί και ετοιμάζουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις-Η θέση της Υπηρεσίας
Φρένο στις χρεώσεις για έλεγχο σε υπό ανάκληση προϊόντα επιχειρεί να βάλει η Βουλή
Εξετάζει τα προβλήματα στη λειτουργία της ΕΠΑΝΑ η Βουλή-Ψάχνει λύσεις για ενίσχυση του ρόλου της
Με ευρωπαϊκή ώθηση μπαίνει στην ουσία του το Κυπριακό στην πολυμερή
Κοινή επιστολή Ούρουσλα-Κόστα στον ΓΓ για το Κυπριακό
Αναμένεται αυξανόμενη εμπλοκή της ΕΕ στις διαδικασίες του Κυπριακού-Από την Ούρσουλα το αίτημα συμμετοχής
Απρογραμμάτιστη διμερής Χριστοδουλίδη-Φιντάν στο τέλος του δείπνου
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις εκπαιδευτικές περιφέρειες στη Λάρνακα-Επιστολή στην ΥΠΑΝ