Άλλα 1.514 νέα κρούσματα, 674 διασωληνωμένοι και 41 θάνατοι στην Ελλάδα

Σε «πολεμικές» συνθήκες λειτουργούν πλέον τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς το τρίτο κύμα του κορωνοϊού έχει «εκτοξεύσει» τους αριθμούς διασωληνωμένων, νοσηλευομένων, κρουσμάτων, καθώς δυστυχώς και θανάτων στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ, καταδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή της πανδημίας.

H ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.514, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 237.125 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.757 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.462 θάνατοι. Το 95.9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 674 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.577 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 512 (ημερήσια μεταβολή -0.19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 481 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Κάλεσαν την Πυροσβεστική για φωτιά και με το που έφτασαν τους επιτέθηκαν με πέτρες
Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο Παύλος Πολάκης-Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή
Την Προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ αναλαμβάνει αύριο η Ελλάδα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη-Πέτρες, δακρυγόνα και έφοδος της ΕΛΑΣ
Ανήλικη κατήγγειλε 23χρονο για απόπειρα βιασμού στην Κρήτη-Βρίσκονταν σε διαμέρισμα
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας