Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για επιμήκυνση της περιόδου έγερσης αγωγών για τον Συνεργατισμό

Πρόταση νόμου για επιμήκυνση της περιόδου για έγερση αγωγών, αναφορικά με ζητήματα που προκύπτουν από τα ευρήματα της Διερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ανέφερε ότι ως γνωστόν, η ερευνητική επιτροπή που διορίστηκε για να διερευνήσει την κατάσταση στον Συνεργατισμό και έχει προβεί σε σημαντικά ευρήματα, παρέδωσε την 1η Μαρτίου του 2019 το πόρισμά της στον Γενικό Εισαγγελέα.

«Επειδή από την έκθεση και τα ευρήματα κατονομάζονται συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για την ύπαρξη νομικής ευθύνης διαφόρων παραγόντων, είτε κατονομάζονται είτε όχι και επειδή πρόκειται για ογκωδέστατο πόρισμα, κρίναμε σωστό ως Κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ, να δώσουμε τη δυνατότητα μέσα από πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, για την επιμήκυνση της περιόδου για έγερση αγωγών, αναφορικά με ζητήματα που προκύπτουν από τα ευρήματα για τον Συνεργατισμό», είπε.

Παράλληλα ο κ. Δαμιανού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, υπήρξε μια ευρεία συναντίληψη για αυτή την αναγκαιότητα επιμήκυνσης και ουσιαστικά παγώματος της παραγραφής αγώγιμων δικαιωμάτων για συνολική περίοδο 12 μηνών. Πρόσθεσε ότι και με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας έχουν προβεί στις αναγκαίες προσαρμογές της πρότασης νόμου, έτσι ώστε την επόμενη Τετάρτη να εξεταστεί τελεσίδικα από την Επιτροπή Νομικών και να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Θεωρούμε ότι αυτό το έγκλημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο είτε σε επίπεδο αστικής είτε σε επίπεδο ποινικής ευθύνης», κατέληξε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές
Β. Κασσιανίδου: Χρέος μας η διατήρηση της φλόγας της επιστροφής- επανένωσης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Λιθουανία για συνάντηση με τον ομόλογό του
Ξαναζεσταμένο φαγητό από Τατάρ για λύση δύο κρατών-«Δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι εγγυήσεις Τουρκίας»
Ν. Χριστοδουλίδης: Κοντά με Λετονία σε αρχές και αξίες παρά τη γεωγραφική απόσταση
Θέμα για επαφές με ψευδοκράτος αναμένεται να θέσει ο Φιντάν σε σύνοδο ΥΠΕΞ ΟΙΣ
Αρχίζει την Παρασκευή το 24ο Τακτικό Συνέδριο του ΑΚΕΛ-Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση
Ν. Χριστοδουλίδης: Ο ρόλος της ΕΕ στην Μέση Ανατολή να είναι πιο ενεργός
Θα ζητήσει από Τατάρ να μην πάει στη Νέα Υόρκη ο Αρικλί-Δεν χωνεύει τις διώξεις για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Στήριξη για πλήρη ένταξη ΚΔ στο Σένγκεν εξέφρασε στον ΠτΔ η Πρωθυπουργός Λετονίας