Απέρριψε την έφεση της μητέρας του πεντάχρονου το Ανώτατο-Ανάληψη της κηδεμονίας από τον πατέρα

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα την απόφασή του επί της έφεσης που άσκησε η μητέρα πεντάχρονου αγοριού κατά της πρωτόδικης απόφασης του Οικογενειακού Δικαστηρίου και επικύρωσε την απόφαση για ανάληψη της κηδεμονίας του παιδιού από τον πατέρα. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα, δικηγόρος Παναγιώτης Τσαγγάρης ανέφερε πως σήμερα εκδόθηκε η απόφαση σε ό,τι αφορά την έφεση και η απόφαση ήταν απορριπτική της έφεσης και επικυρωτική της πρωτόδικης απόφασης. Επιπρόσθετα, ο κ. Τσαγγάρης ανέφερε πως έχει δοθεί αναστολή σε ό,τι αφορά το χρόνο παράδοσης του παιδιού μέχρι τις 29 Μαρτίου, δηλαδή για περίοδο 10 ημερών περίπου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ωστόσο πως έχει γίνει κάποια προσπάθεια και αναμένεται να ευοδωθεί, ώστε να υπάρξει κάποια συνάντηση μεταξύ του πατέρα και της μητέρας, στην παρουσία των δύο δικηγόρων, ώστε να βρεθεί τρόπος ομαλής μετάβασης του μικρού στην Αμερική, αλλά και για να υπάρξει συνεννόηση ως προς τον τρόπο επικοινωνίας του πεντάχρονου αγοριού με την μητέρα του.

Όπως ανέφερε, αυτό θα γινόταν ανεξαρτήτως της απόφασης. Παράλληλα ο κ. Τσαγγάρης ανέφερε πως η Νομική Υπηρεσία στην παρούσα, πολύ δύσκολη περίπτωση, αφού ηγέρθησαν όλα τα θέματα που μπορούσαν να εγερθούν σε αυτή την έφεση, δούλεψε ακούραστα γιατί να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Ευχαρίστησε επίσης εκ μέρους του πελάτη του την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας ενώ κάκισε τη συμπεριφορά κάποιων αξιωματούχων της Δημοκρατίας, οι οποίοι - κατά την έκφρασή του - «βοήθησαν στην απαγωγή του παιδιού». Αναφέρθηκε επίσης σε οργανισμούς και σωματεία στην Κύπρο που «χωρίς να ακούσουν την άλλη άποψη, πήραν θέση ως να καλούμε τους Κύπριους γονείς να απαγάγουν τα παιδιά τους».

Ενδεικτικά, είπε, πέρσι υπήρξαν 19 απαγωγές παιδιών από Κύπριους γονείς που μετέφεραν τα παιδιά τους στην Κύπρο. Τέτοιες ενέργειες «δημιουργούν κοινωνικά προβλήματα που οδηγούν στην διάλυση των οικογενειών» συμπλήρωσε ο κ. Τσαγγάρης.

Επανέλαβε πως από την μεριά τους θα προσπαθήσουν για την εξεύρευση του καλύτερου δυνατού τρόπυ για τη μετάβαση του παιδιού και την επικοινωνία  με τη μητέρα του.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πατέρας του πεντάχρονου είχε προσφύγει στην αμερικάνικη και κυπριακή δικαιοσύνη κατά της πρώην συζύγου του για απαγωγή του παιδιού τους από τις ΗΠΑ όπου διέμεναν. Από την πλευρά της η μητέρα υποστήριξε ότι η φυγή της οφείλονταν στην άσκηση ψυχολογικής και φυσικής βίας εναντίον της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έκρηξη βόμβας σε όχημα 74χρονου, επηρεάστηκαν άλλα δύο αυτοκίνητα-Εντοπίστηκε δοχείο με εύφλεκτη ύλη
Θετικό βήμα μεν, ελλιπές δε το κουμπί πανικού-«Για ένα θύμα που κινδυνεύει, κάθε δευτερόλεπτο μετρά»
Αντίποινα ψευδοκράτους για σφετεριστές; Κατηγορούν τους πέντε Ε/κ για κατασκοπία, τους συνδέουν με κατασκευαστικές εταιρείας
Δημοσιεύει βίντεο το ΔΡΑΣΙΣ από την παρέμβαση ΜΜΑδίτη για μη κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους-Αντίδραση από ΕΛΑΜ
Προφυλάκισαν τους πέντε Ε/κ που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα-Τι τους καταλογίζει το ψευδοκράτος
Τρία πρόσωπα μπούκαρα σε οικία στη Λευκωσία και επιτέθηκαν σε 33χρονο με μαχαίρι
Συνέλαβε πέντε Ελληνοκύπριους το ψευδοκράτους, τους καταλογίζουν «κατασκοπία»-Πρόσφυγες που επισκέφτηκαν το Τρίκωμο
Ανάγκη για νομοθετικές ρυθμίσεις ανέδειξε το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Εισηγήσεις Ερευνητικής σε τρεις πυλώνες
Καταγγελίες για χημικά και δακρυγόνα στην αντικατοχική στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου-«Οι αστυνομικοί μας είπαν ήταν πολιτική εντολή»
Έντονη αντίδραση ΕΛΑΜ για την άγρια συμπλοκή στη Λευκωσία-«Αυξάνεται καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας»