Τα ρίχνει στην Ελλάδα για την ένταση ο Ακάρ-«Εμποδίζει τη δημιουργία σχέσεων»

Η Ελλάδα εξακολουθεί να εμποδίζει και να παρακωλύει τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας με απειλές και πρακτικές που αυξάνουν την ένταση, υποστηρίζει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ,  των αρχηγών των σωμάτων, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι θέλουν να έχουν σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονές τους “ειδικά με την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Αιγύπτου”.

Όπως πάντα, υποστήριξε, "λέμε διάλογο και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο". Δυστυχώς, ισχυρίστηκε περαιτέρω, η Ελλάδα εξακολουθεί να εμποδίζει και να παρακωλύει τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας, με μια σειρά από απειλές και πρακτικές, που αυξάνουν την ένταση, κατά τρόπο που δεν ταιριάζει σε μία καλή γειτονία.

"Πιστεύουν ότι μπορούν επιτύχουν ορισμένα οφέλη, δείχνοντας ότι τα προβλήματα δεν είναι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ωσάν να είναι ζήτημα μεταξύ Τουρκίας-ΕΕ και Τουρκίας-ΗΠΑ. Αλλά δεν είναι δυνατόν να φτάσουν πουθενά με αυτόν τον τρόπο. Δεν το δεχόμαστε. Εξακολουθούν να αναφέρονται στις ασκήσεις ως απειλή. Πρέπει να δουν και να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας  τρόπος να πετύχουν τίποτα με αυτά τα πράγματα, ότι δεν έχουν καμία αξία ενώπιον της Τουρκίας και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων”, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός. 

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι συνεχίζουν να λένε στους Έλληνες ομολόγους τους σε  κάθε ευκαιρία ότι αναμένουν για την τέταρτη συνάντηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για την Τουρκία.

 “Λέμε ξανά και ξανά ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για οποιοδήποτε θέμα. Ευχόμαστε οι Έλληνες γείτονές μας να εγκαταλείψουν τις ασυμβίβαστες και προκλητικές θέσεις τους το συντομότερο δυνατόν, επειδή είναι σημαντικό για την περιοχή και για την ευημερία του ελληνικού λαού", είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παιδί τεσσάρων ετών με αυτισμό ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του στο νηπιαγωγείο
Κτηνωδία στην Αργολίδα-Έκαψαν σκυλιά σε χωράφι
Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
Ανήλικος χτύπησε με λοστό στο κεφάλι τον πατέρα της φίλης του
Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ
Διασωληνωμένος με σοβαρά τραύματα ο 14χρονος που έκανε παρκούρ και έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας στον Εύοσμο
Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη-Τέσσερις ανήλικες επιτέθηκαν σε 13χρονη στην Ευκαρπία
Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στο Αγρίνιο
Κατέθεσε υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης με... 87 υπογραφές της Κεντρικής Επιτροπής
Θρήνος για τον Ιωνά Καρούση-Κηδεία στην Ιερουσαλήμ, επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη