Παραδόθηκε στα χέρια των κυπριακών Αρχών ο Σήφης

Στα χέρια των κυπριακών Αρχών παραδόθηκε ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, που συνελήφθη και καταδικάστηκε στα κατεχόμενα το 2019, ενώ καταζητείτο από την Αστυνομία, για την απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, o Σήφης παραδόθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην Αστυνομία στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, η οποία εκτέλεσε τα εντάλματα σύλληψης και τον οδήγησε στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Τμήμα για κατάθεση και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης του.

Ο Σήφης, συνελήφθη στις 9 Ιανουαρίου 2019 στα κατεχόμενα έχοντας στην κατοχή του οπλισμό, κατόπιν πληροφοριών που έδωσε η κυπριακή Αστυνομία στις κατοχικές αρχές μέσω της δικοινοτικής ομάδας, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στο διαμέρισμα που ενοικίαζε στην Αμμόχωστο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και 100 σφαίρες. Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδαν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Σήφης πέρασε στα κατεχόμενα στις  8 Δεκεμβρίου.

Ο Σήφης κρατείτο στις κατεχόμενες φυλακές μέχρι την επιβολή της ποινής του που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, με το «Δικαστήριο» να του επιβάλει πέντε χρόνια φυλάκισης για «παράνομη είσοδο και παράνομη κατοχή οπλισμού».

Σημειώνεται ότι τον Σήφη ενέπλεξε στην υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου ο 27χρονος βασικός μάρτυρας, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών από το Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώ ο νεαρός καταδικάστηκε και σε 12 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση ναρκωτικών, στην οποία επίσης ενέπλεξε το Σήφη.

Επίσης, το όνομα του Σήφη ενεπλάκη και στην υπόθεση της απόπειρας φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο κέντρο της Λευκωσίας, για την οποία δικάζονται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οι Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ. 

Δειτε Επισης

Έθεσε την πολιτεία προ των ευθυνών της η Βουλή για τα ναρκωτικά στα σχολεία-Ζητά μέτρα και εφαρμογή νομοθεσίας
Αναμένονται εκρήξεις το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής
Για διαχρονική, απόλυτη διακριτική εξουσία του Υπουργικού για το ΚΕΠ μίλησε η υπεράσπιση στη δίκη Al Jazeera
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή Πέρα Ορεινής της Επαρχίας Λευκωσίας
Στη Βουλή η άρνηση για διώξεις στην υπόθεση Θανάση-Αυτεπάγγελτο θέμα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Δεν έλεγξε το απολυτήριο του Γιαννάκη η εργαζόμενη του Οργανισμό Νεολαίας που το παράλαβε-Έπρεπε να το κάνει άλλος
Παραιτήθηκε ο Καπαρδής λόγω της υπόθεσης του προπονητή που κατηγορείται για σοβαρά ποινικά αδικήματα
Εντοπίστηκε σκάφος τρίτης χώρας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ να ψαρεύει-Κατασχέθηκαν τόνοι ψαριών (pics)
Εξέφρασε τη διαφωνία του με Εισαγγελέα ο Αθανασίου-«Nα αποφασίσουν τα Δικαστήρια αν οι πράξεις των επτά, είναι ποινικά κολάσιμες»
Επιτέθηκαν και λήστεψαν 24χρονο στη Λάρνακα-Χειροπέδες στην 16χρονη... αρχηγό