Η ιταλική Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία Ιταλίας-Ελλάδας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών

Με 273 ψήφους υπέρ και καμία αρνητική, η ιταλική Βουλή ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση το νομοσχέδιο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, στα πλαίσια της συμφωνίας Ελλάδας και Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agenzia Nova.

«Ο θεμελιώδης κανόνας της συμφωνίας είναι το άρθρο 1, το οποίο ορίζει τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, όχι μόνο αναφέροντας τη γραμμή οριοθέτησης που σχεδιάστηκε για την υφαλοκρηπίδα από την προαναφερθείσα συμφωνία του 1977, αλλά και τον καθορισμό των συντεταγμένων σύμφωνα με τη μέθοδο Wgs-84, που είναι αυτή που χρησιμοποιείται σήμερα στη χαρτογραφία», αναφέρει η κοινοβουλευτική πράξη, σύμφωνα με το κείμενο του ιταλικού πρακτορείου.

Άλλες σχετικές διατάξεις είναι «εκείνες που αφορούν προηγούμενες πληροφορίες σε περίπτωση διακήρυξης λειτουργικής περιοχής δικαιοδοσίας από ένα από τα μέρη (άρθρο 2), καθώς και εκείνη που αποκλείει οποιαδήποτε προκατάληψη, ως απόρροια της συμφωνίας, σχετικά με τις αλιευτικές δραστηριότητες ασκείται νόμιμα σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχετικά με τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τα καθήκοντα τρίτων κρατών στην αποκλειστική οικονομική ζώνη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, UNCLOS (άρθρο 3)», καταλήγει το Agenzia Nova.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για το χάος του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Απειλές για τη ζωή της δέχεται Τ/κ δημοσιογράφος που έγραφε για τον Φαλγιαλί
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Διέκοψε τη στατική φρούρηση συναγωγών ο Αρναούτης, έντονη αντίδραση Αρχιραβίνου-«Λανθασμένη απόφαση, ο κίνδυνος είναι εκεί»
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Κακόβουλη η πυρκαγιά στα Μανδριά-Τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 1,5 εκτάριο
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας