Στις 31 Μαρτίου η δίκη του 39χρονου για τον ξυλοδαρμό του Igor Κananets

Με την αγόρευση για μετριασμό της ποινής από τη συνήγορο υπεράσπισης του 39χρόνου κατηγορούμενου, ποινικολόγο Δρ Άρτεμις Σαββίδου, ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, η εκδίκαση υπόθεσης που αφορά πράξεις, που σκοπούν σε βαριά σωματική βλάβη, με θύμα τον Igor kananets. 

Η συνήγορος στην εκτενή αγόρευση της εισηγήθηκε ότι πρόκειται για υπόθεση τα γεγονότα της οποίας βρίσκονται στο μεταίχμιο της άμυνας και πως το αδίκημα προέκυψε στη βάση και μόνο της υπέρβασης των ορίων της αναγκαίας και νόμιμης άμυνας, παραπέμποντας σε σχετική βιβλιογραφία. 

Και τούτο λαμβανομένου υπόψιν, όπως είπε, πως η αντίδραση του κατηγορούμενου προέκυψε ενώ το ισχυρής διάπλασης θύμα καθόταν πάνω στον κατηγορούμενο μετά από συμπλοκή τους και ο κατηγορούμενος με δυσκολία μπορούσε να τον απωθήσει.

Τόνισε την απουσία προσχεδιασμού από πλευράς του κατηγορούμενου, την πρόκληση εκ μέρους του θύματος περιγράφοντας τις συνθήκες διάπραξης του αδικήματος, ξεκαθάρισε πως καμία πρόθεση είχε ο κατηγορούμενος να επιφέρει το θάνατο στο θύμα, ήταν η αμέλεια του θύματος να ζητήσει ιατρική περίθαλψη έγκαιρα και όταν το έπραξε 4 μέρες μετά, ήταν ήδη αργά και καταληκτικό για τη ζωή του, τις προσωπικές συνθήκες του κατηγορούμενου ιδιάζουσας μορφής, αφού είναι φορέας ανίατης ασθένειας, αλλά και του θύματος όσον αφορά την οξύτητα του χαρακτήρα του.

Επίσης, την άμεση παραδοχή του κατηγορούμενου αμέσως μετά την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας κ Ανδρέα Χατζηκύρου  από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας στην παρούσα κατηγορία.

Το Κακουργιοδικείο Πάφου, που απαρτίζεται από πρόεδρο Δημήτρη Κίτσιο και πάρεδρους τους κ. Παπαδήμα και Παπαπέτρου, επιφύλαξε την απόφασή του για την ποινή προς επιβολή για την 31/3/21 με τον κατηγορούμενο να εξακολουθεί να παραμένει υπό κράτηση μέχρι τότε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Πάφο με θύμα 62χρονο-Το όχημα του συγκρούστηκε με οδοστρωτήρα
«Κάτι απτό» για τον Ιούλιο θέλει η Ολγκίν, παραπέμποντας σε ΜΟΕ-Συμφώνησαν με τον Πρόεδρο για να εργαστούν σκληρά
Έξι νεκροί μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά πάντων για τα επεισόδια τη Λακαταμία-«Τα αποτελέσματα της Αστυνομίας είναι πενιχρά»
Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη με την Μαρία Άνχελα Ολγκίν στο Προδρικό
Νίκος Τορναρίτης για Μακαρίου: «Η εικόνα της περιοχής δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες»
Η Κύπρος παρέλαβε σκυτάλη για φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα 2026
Αντιφάσεις, σκιές και νέα πρόσωπα κλειδιά στο θρίλερ με τους τρεις θανάτους στο Ελληνικό
Ισραηλινή δημοσκόπηση καίει τον Νετανιάχου-«Τον νοιάζει περισσότερο η εξουσία παρά η απελευθέρωση των ομήρων»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία Accept Κύπρου-Συνθήματα κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε εκδήλωση