Η μαρτυρία που έκαψε τον «Ινδιάνο» για το ξυλοδαρμό του αστυνομικού στην Ελλάδα

Είναι ο άνθρωπος που «έκαψε» τον Ινδιάνο, τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό που κατηγορείται ότι έτρεξε, γράπωσε και γκρέμισε τον 27χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ και στη συνέχεια άρχισε να τον κλωτσά ανελέητα.

Μαζί, δίνει και έναν φίλο του ο οποίος αναζητείται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί. Ο 58χρονος ελαιοχρωματιστής, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον «Ινδιάνο»

στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας και παρουσιάζει το protothema.gr είναι αποκαλυπτικός. Λέει ότι βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης για ένα επαγγελματικό ραντεβού και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει έπεσε πάνω στον «Ινδιάνο». Υποψιάστηκε για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί και όταν τον ρώτησε αν βρίσκεται στο σημείο για να κάνει επεισόδια και εκείνος τον ρώτησε «γιατί θα με δώσεις;» του απάντησε ότι «αν πειράξεις αστυνομικούς θα σε δώσω στεγνά». Και το έκανε.

Την ίδια ώρα ο συλληφθείς με τον δικηγόρο του κ. Παύλο Σαράκη μελετά τη δικογραφία και ετοιμάζει την απολογία του, το Σάββατο το πρώι, στον ανακριτή. «Η εμπλοκή του εντολέα μου, προέκυψε μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία / κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους» αναφέρει ο κ. Σαράκης επισημαίνοντας πως κανένα άλλο στοιχείο που να τον εμπλέκει στο περιστατικό δεν υπάρχει στη δικογραφία, ενώ προανήγγειλε ότι θα προσκομίσει στις δικαστικές Αρχές αποδεικτικά στοιχεία που θα τεκμηριώνουν ότι ουδεμία σχέση έχει με τα συμβάντα.

Αυτή είναι η κατάθεση του 58χρονου που παρουσιάζει το protothema.gr:

«Εργάζομαι ως ελαιοχρωματιστής τα τελευταία είκοσι χρόνια. Την 9.3.21 και περί ώρα 15:30 ξεκίνησα από την οικία μου με σκοπό να κατευθυνθώ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης προκειμένου να συναντήσω άνδρα με το όνομα Ηλίας να μιλήσουμε για δουλειά και συγκεκριμένα να βάψω το σπίτι του. […].Είχαμε κανονίσει να βρεθούμε από το ψητοπωλείο Σάββας που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου 27. [….[. Έφθασα εκεί περίπου στις 16:30 και περίμενα πίνοντας καφέ μέχρι να συναντήσω τον κ,. Ηλία. [….[. Βρεθήκαμε ώρα 18:30 συζητήσαμε και αφού δεν καταλήξαμε σε συνεργασία αποχωρήσαμε. Εγώ αποχώρησα με κατεύθυνση τη λεωφόρο Συγγρού για να πάρω το λεωφορείο. Καθώς προχωρούσα αντιλήφθηκα έντονη παρουσία ατόμων στην περιοχή και υπέθεσα ότι ίσως επρόκειτο να λάβει χώρα κάποια συγκέντρωση, γεγονός που αν το γνώριζα θα ακύρωνα το επαγγελματικό μου ραντεβού για να αποφύγω τυχόν ταλαιπωρία.

Καθώς προχωρούσα προς τη λεωφόρο Συγγρού, είδα τον (σ.σ αναφέρει το όνομα του «Ινδιάνου») ο οποίος μένει στη Μαγούλα και τον ρώτησα «Τι κάνεις εδώ ρε (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του), θα κάνετε επεισόδια;». Εκείνος μου απάντησε «γιατί θα με δώσεις;» και εγώ ρου απάντησα «ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς». Αμέσως μετά άκουσα να φωνάζει κάποιος από το πλήθος «έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια» και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα προς τους αστυνομικούς που περνούσαν με τα παπάκια, φθάνοντας από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό. Ο (σ.σ: αναφέρει το όνομα του) φορούσε σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε ένα είδος σκουρόχρωμης στάμπας. Εγώ φοβήθηκα και κατευθύνθηκα προς τη λεωφόρο Συγγρού, επιβιβάστηκα σε λεωφορείο και αποχώρησα προς την οικία μου. Σήμερα (σ.σ 10.3.21) είδα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ βίντεο από τα επεισόδια στο οποίο φαίνονται ο (σ.σ αναφέρει το όνομα του «Ινδιάνου»)με γυρισμένη πλάτη που φορούσε το χακί μπουφάν που σας είπα καθώς και ένα άτομο με άσπρο μπουφάν το οποίο συμμετέχει και αυτό στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι το δεύτερο άτομο που σας είπα είναι φίλος του (σ.σ αναφέρει το όνομα του «Ινδιάνου»)γιατί το έχω δει αρκετές φορές στο σπίτι του, αλλά δεν γνωρίζω τα στοιχεία του παρά μόνο ότι ο (σ.σ αναφερεται στο όνομα του «Ινδιάνου») τον αποκαλεί (σ.σ αναφέρεται σε προσωνύμιο). Το εν λόγω άτομο, βρισκόταν δίπλα στον (σ.σ αναφερεται στο όνομα του «Ινδιάνου»)όταν είχαμε τη στιχομυθία που περιέγραψα παραπάνω».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εφιαλτικό βράδυ στη Χίο-Εκκενώθηκαν περιοχές, μάχη σε πέντε πύρινα μέτωπα
«Αν δεν ήμουν εδώ, το σπίτι μου θα ήταν καμένο»–Μαρτυρίες από το πύρινο μέτωπο της Χίου
Έρευνες για τον εντοπισμό 7χρονου που έπεσε στη θάλασσα στο Φαρμακονήσι
Μάχη με τις φλόγες στη Χίο-Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει την καταστροφή
Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία στη Λαμία-Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του δράστη
Πύρινη κόλαση στη Χίο–Κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα, καλλιέργειες
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος–Αλλεπάλληλα 112, σχεδόν 200 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Κ. Μητσοτάκης: Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Λιβύη για μετανάστες, δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές
Έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο του πρώην συντρόφου της 58χρονη στη Θεσσαλονίκη
Πάνω από 5.000 φωτογραφίες είχε βγάλει στη Σούδα ο Αζέρος-Έστελνε το υλικό μέσα από ειδικό λογισμικό