Το κυπριακό στο επίκεντρο της συζήτησης Παπαδόπουλου με Σακελλαροπούλου και Δένδια

Συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, είχε σήμερα στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την ανάγκη για εξεύρεση συνολικής και συμπεφωνημένης λύσης του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισήμανε επίσης ότι η συνεργασία και η συνεχής επαφή σε όλα τα επίπεδα μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας ήταν, είναι και θα είναι αυτονόητες.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις θέσεις του ΔΗΚΟ ενόψει και της άτυπης πενταμερούς συνάντησης στη Γενεύη.

«Είχα μία πολύ χρήσιμη, ευχάριστη και εποικοδομητική συνάντηση με την έντιμη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη και καθοριστική χρονική στιγμή σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει η Τουρκία αντιμετωπίζει Ελλάδα και Κύπρο ως έναν ενιαίο εχθρό και για αυτόν ακριβώς το λόγο απαιτείται η καλύτερη δυνατή συνεργασία αναμεταξύ των χωρών μας, για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους κινδύνους αλλά και για να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μετά τη συνάντηση του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης και με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια. «Είχαμε μια πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια, καθώς ενόψει της σύγκλησης της Πενταμερούς Διάσκεψης, Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να συνεργαστούν έτσι ώστε να αποτρέψουν από κοινού τις τουρκικές επιδιώξεις καθώς είναι πλέον απροκάλυπτη η απαίτηση της Τουρκίας να αλλάξει η βάση των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσουμε μία συζήτηση στη βάση των δυο κρατών», δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά τη συζήτηση που είχε με τον Νίκο Δένδια. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ,  ανέφερε ότι «ο Άγγλος Υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θα είναι μόνο η αφετηρία της συζήτησης και έχει ζητήσει από τις πλευρές να δείξουν διάθεση συμβιβασμού. Επομένως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε Ελλάδα και Κύπρος, να εκτροχιαστεί η συζήτηση σε οποιαδήποτε άλλη βάση πέραν από αυτή που έχει καθοριστεί από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Κάτι τέτοιο με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ένα νέο αδιέξοδο».

Δειτε Επισης

Να άρει τον αποκλεισμό Γάζας και να συμμορφωθεί με διεθνές δίκαιο κάλεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Ισραήλ
Άφησε πίσω του το Συνέδριο και ξεκινά να κοιτάζει προς τις Βουλευτικές Εκλογές το ΑΚΕΛ
Δεν βιάζεται για την πολυμερή η τουρκική πλευρά-Εν μέσω καθυστερήσεων και αρνήσεων επιστρέφει η Ολγκίν
Η προσφορά της κλινικής του Νίκου Ιωάννου το 1974, περίθαλψε 867 τραυματίες-«Απίστευτη η πίεση»
Βρήκαν λύση για τη διέλευση των πυροσβεστικών από την γέφυρα της Καλαβασού, αλλά οι ανησυχίες παραμένουν
Πρώτα στήριξη των υφιστάμενων στεγών για απεξάρτηση αποφυλακισθέντων και μετά δημιουργία νέων
Από τις βόμβες στη διπλωματία-Τι συζητούν ΗΠΑ και Ιράν πίσω από κλειστές πόρτες για ένα πυρηνικό deal
Καταζητεί την 37χρονη Νάταλυ Τζιαπούρα η Αστυνομία (pic)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί πλήρως με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
Συνελήφθη ο διαβόητος ναρκέμπορος «El Fito»-Είχε διατάξει τη δολοφονία προεδρικού υποψηφίου το 2023