Διαφωνία Προέδρου Τμήματος Θεολογίας του Παν. Λευκωσίας με το «El Diablo»

Τη διαφωνία του εκφράζει ο  Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Χρήσος Οικονόμου με την επιλογή του τραγουδιού της Eurovision.

Σε ανακοίνωση του, ο κ. Οικονόμου, τ. Κοσμήτορας και Πρόεδρος Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, αναφέρει πως τα μέλη του ΔΣ του ΡΙΚ εκπροσωπούν όχι τους εαυτούς τους, αλλά ένα μαρτυρικό νησί, την Κύπρο, στην προκειμένη περίπτωση,  η οποία έχει ελληνική χριστιανική ταυτότητα και πολιτισμό. Ο ίδιος προσθέτει ότι «αναμένουμε την παρέμβαση των Ιεραρχών και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου».

Ο κ. Οικονόμου εκφράζει, μεταξύ άλλων, τη διαφωνία του  με την ανακοίνωση του  ΔΣ  του ΡΙΚ  σε σχέση με το  νόημα του κειμένου του τραγουδιού, ότι «πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό». Εκτιμά ότι «εδώ πρόκειται για την μονοδιάστατη υποταγή του ανθρώπου, που αιχμαλωτίζεται στα δεσμά του διαβόλου και μετατρέπεται σε ένα όργανό του, σε μια αιώνια μονοδιάστατη καταδίκη υποταγής στο κακό και μόνο, χωρίς δυνατότητα λύτρωσης: «Έδωσα την καρδιά μου στον διάβολο, στον διάβολο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Iδιαίτερα σημαντική για Κύπρο η Στρατηγική ΕΕ για Ανθεκτικότητα Υδάτων
Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού