Ακυρώθηκε εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα στην Τουρκία λόγω αντιδράσεων εθνικιστών

Εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τρία τουρκικά πανεπιστήμια έπειτα από πιέσεις του εθνικιστικού τουρκικού Τύπου και εθνικιστικών κύκλων δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Η εκδήλωση «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας», η οποία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14.00 διαδικτυακά από τα Πανεπιστήμια της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και της Θράκης με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας της Άγκυρας, έγινε στόχος της ακραίας εθνικιστικής εφημερίδας Γενί Ακίτ. «Πρόκειται για προδοσία. Πρόκειται για σκάνδαλο. Ποιος θα πει στοπ σε αυτό το σκάνδαλο;» έγραψε η εφημερίδα. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γινόταν προβολή του έργου το βραβευμένου με Νόμπελ Έλληνα ποιητή Γιώργου Σεφέρη ο οποίος γεννήθηκε στα Ούρλα της Σμύρνης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διπλωματική ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ισραήλ-Αναστολή εμπορικών διαπραγματεύσεων και αντιδράσεις
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο 93 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Γάζα
Φόβοι για νέο εμφύλιο στη Συρία-Προειδοποιήσεις ΗΠΑ, η ΕΕ αίρει τις κυρώσεις για να «μη γίνει Αφγανιστάν»
Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν έχει συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη
Υπό αναθεώρηση η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και Ισραήλ
Ο εθνικιστής Σιμιόν ζητά να ακυρωθούν οι Προεδρικές Εκλογές στη Ρουμανία-Καταγγέλλει νοθεία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Ευελιξία από Κομισιόν στα κράτη μέλη για απόρριψη αιτήσεων ασύλου βάσει ασφαλούς τρίτης χώρας
Η Κομισιόν... χτυπά Shein και Temu-Προτείνει πάγια χρέωση δύο ευρώ σε κάθε δέμα μικρής αξίας
Εγκρίθηκε το 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας-Στο στόχαστρο ο σκιώδης στόλος και οι υβριδικές επιθέσεις