Βελτιώνεται το σύστημα ανακύκλωσης και απομακρύνονται κάδοι από την πόλη της Πάφου

Με την ενίσχυση της συνεργασίας του με την Green Dot, ο Δήμος Πάφου θα απομακρύνει όλους τους κάδους ανακύκλωσης και τους κάδους συλλογής μεταχειρισμένου ρουχισμού από τα δημοτικά όρια που αποτελούσαν εστία μόλυνσης και ρύπανσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφο, η συλλογή του γυαλιού θα γίνεται πλέον από τους ειδικούς κάδους, τύπου καμπάνα, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στο Πράσινο Σημείο που λειτουργεί στο Μούτταλο και του μεταχειρισμένου ρουχισμού σε κάδους που επίσης θα τοποθετηθούν στο Πράσινο Σημείο.

Όπως αναφέρεται, η συλλογή του PMD (πλαστικά μπουκάλια, δοχεία, σακούλες, μεταλλικές συσκευασίες), καθώς και του χαρτιού θα πραγματοποιείται από πόρτα σε πόρτα εβδομαδιαίως ανάλογα με την περιοχή και οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες θα πρέπει να τοποθετούνται στο ειδικό διάφανο και καφέ σακούλι αντίστοιχα.

Οι κατηγορίες του PMD και του χαρτιού συλλέγονται από πόρτα σε πόρτα από το πεζοδρόμιο των σπιτιών, κάθε εβδομάδα, αφού οι ένοικοι τα τοποθετήσουν στα ειδικά διάφανα και καφέ σακούλια αντίστοιχα, τα οποία μπορούν να προμηθεύονται από τις υπεραγορές, προστίθεται στην ανακοίνωση. Το χαρτί μπορούν επίσης να το δένουν σε δέμα ή να το τοποθετούν σε χαρτοκιβώτια.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πάφου, αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να υπάρχει πλέον κάδος ανακύκλωσης έξω από τα σπίτια. Οι ένοικοι όμως πολυκατοικιών στις οποίες έχει τοποθετηθεί κάδος χρώματος μπλε με τα διακριτικά της Green Dot, μπορούν να τοποθετούν στον κάδο μόνο τα σακούλια του PMD (πλαστικά μπουκάλια, δοχεία, σακούλες, μεταλλικές συσκευασίες), καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
ΟΣΑΚ: Στόχος και αποστολή το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Εγκρίθηκε τροποποίηση για απαγόρευση πώλησης ακινήτων σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κύπρο
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Βουλή κατά του νομοσχεδίου για διαδηλώσεις
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις