Το Λονδίνο δεν θα καθιερώσει διαβατήρια εμβολιασμού κατά της Covid-19

Η Βρετανία δεν θα καθιερώσει διαβατήρια εμβολιασμού κατά της Covid-19, όμως οι πολίτες θα μπορούν να ζητούν απόδειξη του εμβολιασμού τους από τον γιατρό τους, αν την χρειάζονται για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, δήλωσε την Κυριακή ο Βρετανός υφυπουργός Υγείας Ναντίμ Ζαχάουι, ο οποίος έχει την ευθύνη συντονισμού του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα. «Σίγουρα δεν επιδιώκουμε να τα εισαγάγουμε στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού», δήλωσε ο Ζαχάουι μιλώντας στο Sky News.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία θα αναπτύξει ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 που θα προορίζεται για τα ταξίδια και για άλλες χρήσεις, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση, έπειτα από μια ανάλογη απόφαση από τη Δανία. Οι δύο χώρες ανέφεραν πως αυτά τα πιστοποιητικά θα προορίζονται για τα ταξίδια στο εξωτερικό, όμως ότι θα μπορούσαν πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για την είσοδο σε αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις ή και στα εστιατόρια, στην περίπτωση της Δανίας.

«Με ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα μπορεί κανείς γρήγορα και εύκολα να αποδείξει έναν πλήρη εμβολιασμό», επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Σουηδίας Άντερς Ίγκεμαν. Η σουηδική κυβέρνηση φιλοδοξεί να λανσάρει το δικό της τον Ιούνιο.

Πηγή: Έθνος 

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια για το βιβλίο στην Μπιεννάλε εκφράζει το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού-Ζητά έκθεση γεγονότων
ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικός στο Λος Άντζελες πυροβόλησε με πλαστική σφαίρα φωτογράφο στο κεφάλι
O ισραηλινός στρατός κάλεσε τον πληθυσμό να απομακρυνθεί εσπευσμένα από τρία λιμάνια στην Υεμένη
Γαλλίδα ευρωβουλευτής που συνελήφθη από Ισραηλινούς στο Madleen αρνείται να υπογράψει τα έγγραφα απέλασης
Ένας νεκρός μετά από ρωσικές επιδρομές drones σε Οδησσό και Κίεβο
Εκτός λειτουργίας το νοσοκομείο Αλ Άμαλ στη Γάζα
Δεκάδες νεκροί κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα
Πήγαν να πουλήσουν λουλούδια σε 26χρονο στην Αγία Νάπα και τον ξάφρισαν
Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ οι ακτιβιστές του Madleen-Το Ισραήλ προχωρά σε απελάσεις
Στις φλόγες όχημα 33χρονης έξω από κατοικία στη Λάρνακα