Τουλάχιστον 7 νεκροί και 125 αγνοούμενοι από κατάρρευση παγετώνα στα Ιμαλάια

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετά από την κατάρρευση τμήματος ενός παγετώνα των Ιμαλαΐων που παρέσυρε ένα υδροηλεκτρικό φράγμα, στην Ινδία.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατο επτά ανθρώπων, ενώ σε περίπου 125 ανέρχονται -για την ώρα- οι αγνοούμενοι.

Ο αριθμός αυτός των αγνοουμένων, μπορεί να αυξηθεί, όπως δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου Ουταραχάντ, στα βόρεια της χώρας.

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κατάρρευση προκάλεσαν την εκκένωση χωριών που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο.

«Επτά πτώματα ανασύρθηκαν από την περιοχή της κατάρρευσης και οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τριβέντρα Σινγκ Ραουάτ, στην πρωτεύουσα του αναφερόμενου κρατιδίου, Ντεχραντούν.

Λίγο μετά το συμβάν 100 με 150 εργάτες που εργάζονται στο έργο υδροηλεκτρικής ενέργειας Rishi Ganga αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι και εκφράζονται σοβαροί φόβοι για τη ζωή τους.

«Εκπρόσωποι του έργου παραγωγής ενέργειας μου είπαν ότι δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με περίπου 150 από τους εργάτες τους στο χώρο του έργου», είπε η εκπρόσωπος της κρατικής ομάδας δράσης εκτάκτων αναγκών Ridhim Aggarwal.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία έρευνας και διάσωσης.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως είδε ένα τείχος από σκόνη, βράχια και νερό να κατεβαίνει σαν χιονοστιβάδα την κοιλάδα του ποταμού.

«Ήρθε πολύ γρήγορα, δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιηθεί κανείς», είπε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο Σαντζάι Σινγκ Ράνα, ο οποίος ζει στα υψώματα του χωριού Ράινι. «Νόμισα πως θα παρασύρει ακόμη κι εμάς».

 

Δειτε Επισης

Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής
Κυκλοφόρησε βίντεο με τον εντοπισμό της σορού του Σινουάρ το Ισραήλ-Ήταν σε υπόγειο πέρασμα στην Χαν Γιουνίς
Μαζική επίθεση με 479 ρωσικά drones στην Ουκρανία-Το Κίεβο έπληξε δύο ρωσικά αεροσκάφη σε βάση
Διεθνής κατακραυγή για την ανακοπή του Madleen-«Παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο»
Άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο πλήθος στο Λας Βέγκας-Πληροφορίες για έναν νεκρό
Τα τέσσερα ερωτήματα για τις συγκρούσεις στο Λος Άντζελες-Η μετανάστευση και η κάθοδος της Εθνοφρουράς
Δραματικό βίντεο από βύθιση σκάφους στο Μπαλί-Τουρίστες έσπασαν τα παράθυρα, βούτηξαν στο νερό για να σωθούν