Καλούν τους μαθητές να υποβληθούν σε rapid test οι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται, σύμφωνα με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για διενέργεια rapid tests σε όλους τους μαθητές  που επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι θέση της «ήταν και είναι όπως γίνει κάθε δυνατή ενέργεια εκ μέρους της Πολιτείας για να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα σχολεία, κάτω υπό συνθήκες ασφάλειας, χωρίς να κινδυνεύει η δική τους υγεία, η υγεία των εκπαιδευτικών τους αλλά και των οικείων τους».

Η Συνομοσπονδία καλεί τους μαθητές, «παρόλο ότι η διενέργεια του τεστ δεν είναι υποχρεωτική, να κατανοήσουν ότι η συνέχιση της εκπαίδευσής τους με φυσική παρουσία εξαρτάται από τη διασπορά του ιού».

«Η διενέργεια των τεστ θα επιτρέψει να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους διά ζώσης μέσα στις σχολικές μονάδες με ασφάλεια, επιτρέποντας έτσι την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις», προσθέτει.

Επίσης, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να κάνουν το τεστ και προσθέτει πως «σ’ ολόκληρο τον κόσμο η επαναφορά στην ομαλότητα εξαρτάται από τον περιορισμό της διασποράς του ιού».

«Με λίγη προσπάθεια ευελπιστούμε ότι σιγά-σιγά όχι μόνο θα επιστρέψουν οι τελειόφοιτοι στα σχολεία, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές», αναφέρει.

«Συλλογικός στόχος όλων μας, μέσα από την ανάληψη της ατομικής ευθύνης, είναι η συνέχιση της σχολικής χρονιάς χωρίς άλλους περιορισμούς, με όλα τα παιδιά στα σχολεία τους όπου μέσα από ποιοτικότερες συνθήκες μάθησης θα προάγεται και η  σωματική και η ψυχική τους υγεία», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως