Σε άμυνα ο πρώην Μητροπολίτης, τα φώτα στον πολιτισμό-Στα βαθιά οι έρευνες

Διαστάσεις προσλαμβάνουν οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στην Κύπρο, με τον κατάλογο των προσώπων από διάφορους χώρους, που καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης να μεγαλώνει. Οι έρευνες της Αστυνομίας, συνεχίζονται και ο όγκος των καταθέσεων είναι μεγάλος.

Κάποιες από τις υποθέσεις που διερευνώνται είναι πολύ σοβαρές με μία από αυτές, με κατηγορούμενο προπονητή στίβου, που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση τεσσάρων αθλητριών ενόσω ήταν ανήλικες, να έχει καταχωρηθεί ήδη στο Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανήλικες όταν παρενοχλήθηκαν τέσσερις αθλήτριες-Καταγγελίες και από πολιτισμό

Οι δύο πιο σοβαρές υποθέσεις, που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, είναι αυτές του πρώην Μητροπολίτη, αλλά και αυτή του πολιτισμού όπου οι καταγγελίες αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση ανδρών ηθοποιών.

Σ’ ότι αφορά στην υπόθεση με ύποπτο πρώην Μητροπολίτη, που φέρεται να βίασε γυναίκα, ο οποίος καταγγέλθηκε δημόσια από άλλες δύο, η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις. Άλλες δύο γυναίκες εξέφρασαν την πρόθεση να τον καταγγείλουν και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση εντός της επόμενης εβδομάδας. Ο REPORTER επικοινώνησε με τον πρώην Μητροπολίτη, ο οποίος αρνείται τα πάντα χαρακτηρίζοντας ως συκοφαντίες εναντίον του, τόσο την καταγγελία όσο και τις μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή 25 χρόνια μετά, καταγγέλλει τον πρώην Μητροπολίτη-«Νιώθω αηδία»

Υπόθεση με βάθος, φαίνεται να είναι αυτή που διερευνάται για το κυπριακό θέατρο. Ήδη έγινε αριθμός καταγγελιών για σεξουαλική εκμετάλλευση, η μία σε βάρος γνωστού Ελλαδίτη σκηνοθέτη, το όνομα του οποίου δεν ακούστηκε στις δημόσιες καταγγελίες στην Ελλάδα. Κύπριοι ηθοποιοί φέρονται να υπέδειξαν δεύτερο πρόσωπο, ως το άτομο που τους γνώρισε στον συγκεκριμένο σκηνοθέτη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, θεωρείται κλειδί στην υπόθεση. Υποδεικνύεται μάλιστα και σε μαρτυρία κύπριου ηθοποιού, που είδε το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα Documento στην Ελλάδα, ως το πρόσωπο που τον γνώρισε σε δεύτερο Ελλαδίτη σκηνοθέτη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε υποθέσεις στην Ελλάδα. Στη μαρτυρία καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση, ο εν λόγω σκηνοθέτης.

Εν τω μεταξύ οι κυπριακές Αρχές εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να παράσχουν βοήθεια, εάν τους ζητηθεί από τις Ελληνικές αρχές, λόγω της παρουσίας στην Κύπρο το 2012 του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έκανε την πρώτη του σκηνοθεσία για τον ΘΟΚ στο έργο, «Το Ξύπνημα της Άνοιξης». Πρόκειται για μία χρονιά για την οποία είχαν εγερθεί κάποιες υποψίες για τη φερόμενη δράση του σκηνοθέτη, ο οποίος κρίθηκε χθες προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο ΘΟΚ, με ανακοίνωση του χθες, την πρώτη μετά το σάλο που προκλήθηκε στο χώρο του πολιτισμού, έσπευσε να αναφέρει με ανακοίνωση πως ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί ενώπιον του στο παρελθόν, αλλά ούτε στο παρόν στάδιο, αναφορικά με διάπραξη σεξουαλικής ή άλλης παρενόχλησης.

Στην Αστυνομία πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκφραστεί πρόθεση για καταγγελία και άλλων υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης, λεκτικής και σωματικής βίας από το χώρο του πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που εγκατέλειψε το πόστο του
Προχωρά σε προσφυγή κατά της απόφασης του υπ. Οικονομικών για αντιμισθία Εκλογών ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ
Χάθηκαν τα ίχνη 37χρονου στη Λάρνακα (pic)
Εφάρμοσε πλήρως όλες τις συστάσεις GRECO για Δικαστές η Κύπρος
Συναυλία στις Φυλακές από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το «ορφανό» πέλμα ποδιού στην Πάφο-Εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων
Η Αστυνομία εντόπισε πέντε θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Απουσιάζει από την οικία της στη Λεμεσό 13χρονη
Νέα αναβολή στην εξέταση της ένστασης των μοναχών για τις 807χιλιάδες ευρώ
Ενδείξεις για εμπρησμό πίσω από τη φωτιά σε οχήματα στη Λευκωσία