Ζητούν απόσυρση του «El Diablo» από τη Eurovision οι Θεολόγοι

Την άμεση απόσυρση του τραγουδιού, που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κύπρο, στον φετινό 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ζητά ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος εκφράζει αισθήματα απογοήτευσης, θλίψης, αλλά και έντονου προβληματισμού.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τον "αποτροπιασμό του" σε σχέση με τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού, το οποίο, όπως αναφέρει, «εξυμνεί τον Σατανά, αφιερώνει τη ζωή του σ΄ αυτόν και τον αγαπά».

Ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι τίθενται εκ των πραγμάτων κάποια σοβαρά ερωτήματα προς τη διοίκηση του ΡΙΚ, όπως το γιατί επιλέχθηκε ένα τραγούδι που προκαλεί τόσο βάναυσα τα θρησκευτικά αισθήματα του πιστού λαού, σε ποια σημεία αυτό το τραγούδι προάγει και διαδίδει στον ευρωπαϊκό χώρο τον πολιτισμό του τόπου μας και γιατί η μικρή και ημικατεχόμενη μας Κύπρος, ένα νησί που το επισκέπτονται χιλιάδες κάθε χρόνο, θαυμάζοντας εκτός των άλλων και τα θρησκευτικά του μνημεία, να εκπροσωπείται από ένα τραγούδι που προάγει ουσιαστικά τη σατανολατρεία.

Διερωτάται ακόμα με ποια κριτήρια ορίζει η αρμόδια επιτροπή στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, για να επιλέγει τέτοιας χαμηλής ποιότητας και ηθικής τραγούδια, που μας εκπροσωπούν στο εξωτερικό και γιατί είναι τόσο δύσκολο να επιλεχθούν καλλιτέχνες από το νησί μας με ήθος και ποιότητα, που να μπορούν να προάγουν τον πολιτισμό και τη μουσική μας παράδοση σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς.

«Εάν ζητούμενο», προσθέτει, «είναι απλά και μόνο η πρωτιά, καλύτερα να μην συμμετέχουμε καθόλου αν εκπροσωπούμαστε με την κάθε διαβολική υποκουλτούρα».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης
«Δεν αντιτίθεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση»-Απαντά στον υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ
Συνάντηση με ΠτΔ για τις μόνιμες οργανικές θέσεις ζητούν οι εκπαιδευτικοί-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Για απουσία κυβερνητικής ευαισθησίας έκαναν λόγο οι συνταξιούχοι σε Γενική Συνέλευση
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου