Άνοιξε ο κύκλος καταγγελιών και από άντρες-Στον πάγο υποθέσεις εμπορίας προσώπων

Πολλές είναι οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμών, κακοποίησης και άσεμνων επιθέσεων που διερευνώνται από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, το προσωπικό του οποίου διέπεται από εχεμύθεια, επαγγελματισμό αλλά και θυματοκεντρική προσέγγιση, δημιουργώντας στο θύμα ασφάλεια, ώστε να μιλήσει, με σκοπό την εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων που ταλανίζουν την κοινωνία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έβαλε τα χείλη του στα δικά μου... Φώναζα, κλωτσούσα, έσπρωχνα»

Ειδικότερα, έμπειροι ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να διερευνήσουν τις καταγγελίες με τις τέσσερις αθλήτριες του στίβου και να καταχωρίσουν υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, παραπέμποντας σε δίκη τον προπονητή, η οποία αρχίζει τον ερχόμενο Μάρτιο. Σημειώνεται, πως είναι η πρώτη υπόθεση που ολοκληρώθηκε άμεσα, μετά τις καταγγελίες που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις, δρόμο τον οποίο άνοιξε η αθλήτρια Άντρη Ελευθερίου.

Παράλληλα, το ΓΚΕΠ διερευνά και την υπόθεση του πρώην Μητροπολίτη, για τον οποίο υπάρχει ήδη μια επίσημη καταγγελία από γυναίκα που ανέφερε ότι τη βίασε, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, οι οποίες εξέφρασαν την πρόθεση να καταθέσουν. Ωστόσο, οι ανακριτές της υπόθεσης, έλαβαν καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ ο κύκλος ερευνών, διευρύνεται όλο και περισσότερο, με σκοπό την διαλεύκανση της υπόθεσης.  

Οι ανακριτές λειτουργούν υπό άκρα μυστικότητα και εξετάζονται όλα τα δεδομένα και πληροφορίες που φθάνουν ενώπιον τους, ενώ παράλληλα διερευνούν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή 25 χρόνια μετά, καταγγέλλει τον πρώην Μητροπολίτη-«Νιώθω αηδία»

Ενώπιον των Αρχών υπάρχουν αρκετές καταγγελίες που προέκυψαν μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις από θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, που φαίνεται ξεκάθαρα πως η δημοσιοποίηση έδωσε την ώθηση σε αρκετές γυναίκες και άντρες να σπάσουν τη σιωπή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον των κυπριακών Αρχών υπάρχουν και καταγγελίες από άντρες, που επίσης φαίνεται να έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και προέβησαν σε καταγγελία, με τους ανακριτές να διερευνούν κάθε ισχυρισμό. Υπενθυμίζεται πως ενώπιον των Αρχών βρίσκεται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες καταγγελία σε βάρος πολιτικού, ο οποίος άγνωστο εάν κλήθηκε τελικά για κατάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανήλικες όταν παρενοχλήθηκαν τέσσερις αθλήτριες-Καταγγελίες και από πολιτισμό

Την ίδια ώρα, λόγω του φόρτου εργασίας στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, το οποίο διερευνά αρκετές υποθέσεις, όπως επίσης διερευνά και το Γραφείο Χειρισμού Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Παιδιών το οποίο ενισχύθηκε με δύο ανακριτές, υποθέσεις εμπορίας προσώπων φαίνεται να μπαίνουν προσωρινά στον πάγο, αφού δίνεται προτεραιότητα στις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης. Κάτι το οποίο προκάλεσε την δυσφορία Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, οι οποίοι μιλώντας στον REPORTER δεν έκρυψαν την ενόχληση τους, τονίζοντας πως και αυτές οι υποθέσεις είναι εξίσου σημαντικό να διερευνώνται άμεσα.

Όπως μας αναφέρθηκε από ΜΚΟ, «πολλά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης νιώθουν ασφάλεια να μιλήσουν στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων που έχει εξειδικευμένο προσωπικό και είναι προς όφελος τόσο των θυμάτων όσο και της υπόθεσης που διερευνούν αυτές τις υποθέσεις, από την άλλη όμως δεν μπορούν να μένει πίσω η διερεύνηση υποθέσεων εμπορίας προσώπων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μου έβαλε ποτό, έχασα τις αισθήσεις μου… Μετά τον είδα να με βιάζει με τα ράσα»

Δειτε Επισης

Χειροπέδες στον 34χρονο οδηγό φορτηγού που παρέσυρε στον θάνατο τον 28χρονο
Η ενδεχόμενη εκλογή Ζαννέτου, η αλλαγή του Νόμου και η πιθανότητα να είναι Δήμαρχος για 20 μέρες
Ανακουφισμένοι από τις εξαγγελίες ΠτΔ οι πολύτεκνοι-Αναμένουν επαναφορά ωφελημάτων που αποκόπηκαν
Τορπιλίζει την προσπάθεια και κάνει τον Κινέζο-Πώς διαχειρίζεται την κριτική από το εσωτερικό ο Τατάρ
Εξάμηνο τεχνολογικής ανάπτυξης για την Κύπρο-Τα χρονοδιαγράμματα για ψηφιακό πολίτη και ταυτότητα
Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Σε ένα τριήμερο έγιναν 137 τροχαίες καταγγελίες στην επαρχία Αμμοχώστου
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Θέμα εθνικής ασφάλειας η προστασία από τις πυρκαγιές-Συνδρομή όλων ζήτησε ο Χαρτσιώτης
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες