Ενώπιον Δικαστηρίου 42χρονος που έσπασε τα κοντέρ του άλκοτεστ

Στις 8 Απριλίου θα εκδικαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας υπόθεση στην οποία κατηγορείται άνδρας ηλικίας 42 ετών, ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια αλκοόλης, έξι φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο όριο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Τροχαίας Λάρνακας, εντόπισαν το απόγευμα της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου, μέσω του συστήματος ANPR, κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης περιπολίας, αυτοκίνητο που κινείτο σε δρόμο της Λάρνακας.

Τα μέλη της Τροχαίας ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν άνδρας ηλικίας 42 ετών, κάτοικος Λάρνακας και από τη συνομιλία που είχαν μαζί του, ηγέρθηκε υποψία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης.

Ο άνδρας υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης, με θετικό αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στα γραφεία της Τροχαίας Λάρνακας, όπου υπεβλήθη σε τελική εξέταση αλκοόλης, με μικρότερη ένδειξη 123μg%, αντί 22μg%.

Ο 42χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και στη συνέχεια παραδόθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, αφού, όπως αποδείχθηκε καταζητείτο για υπόθεση πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης. Κκατηγορήθηκε γραπτώς και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου και παραδέχθηκε τις κατηγορίες.

Το Δικαστήριο όρισε την 8η Απριλίου ως ημερομηνία για εκδίκαση της υπόθεσης και διέταξε τον 42χρονο να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους χιλίων ευρώ, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ακόμα το Δικαστήριο, εφαρμόζοντας νέα Νομοθεσία, διέταξε τη στέρηση της άδειας οδηγού του 42χρονου, μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ξάφρισαν οικίες, έκλεψαν και... κινητό και τους πρόδωσε το GPS-Χειροπέδες σε τρεις
Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα που πιάστηκαν με φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα στον τελικό
Επτά χρόνια μετά μπήκε το νερό στο αυλάκι για τη Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών-Υλοποιείται τον Οκτώβριο
Aποτράπηκε επέκταση φωτιάς εντός του Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας
Στο Νοσοκομείο γυναίκα μετά από ατύχημα στις θαλασσινές σπηλιές
Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στον Άγιο Συλά-Συνεχίζονται οι προσπάθειες για πλήρη κατάσβεση
Συνελήφθη ο 36χρονος οδηγός του βαρέου οχήματος που ενεπλάκη στο θανατηφόρο της Πάφου
Συμβασιούχοι Ειδικοί Αστυνομικοί ζητούν από ΠτΔ λύση στο θέμα παραμονής τους στην Αστυνομία
Νέα πυρκαγιά στη Λεμεσό κοντά σε οικία και κτηνοτροφικό υποστατικό-Πνέουν άνεμοι στην περιοχή
Υπό έλεγχο η Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Από τα όρια δρόμου ξεκίνησε η φωτιά