Αυτές είναι οι αποφάσεις που κλείδωσε το Υπουργικό-Σε φάσεις η επιστροφή μαθητών

Τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου οι νέες αποφάσεις, για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, με τις προτάσεις που «κλείδωσαν» να οδηγούνται αύριο προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκαθαρίζει η Κυβέρνηση για τα περί λήψης ειδικών μέτρων στην Λεμεσό

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αύριο μετά τη σύσκεψη του Υπουργικού θα ανακοινωθούν μόνο οι αποφάσεις, που θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, για την πρώτη φάση που αρχίζει από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 7 του ίδιου μήνα, έχει «κλειδώσει» η επιστροφή των μαθητών της Α’ και της Β’ Λυκείου, ενώ επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια για προσωπική εκγύμναση (personal training), τα φροντιστήρια και τα ωδεία, με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

Από τις 8 Μαρτίου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές των Γυμνασίων.

Στο μεταξύ, τα μηνύματα sms, η απαγόρευση κυκλοφορίας στις εννέα το βράδυ, καθώς και οι υπόλοιποι περιορισμοί στις διακινήσεις δεν αναμένεται να αρθούν πριν από τα μέσα Μαρτίου.

Σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια προκρίνεται όπως μετά τις 15 Μαρτίου να επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι τα δέκα άτομα, ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των ημερών εκείνων.

Επιπλέον, μετά τις 15 Μαρτίου προκρίνεται και το άνοιγμα των χώρων εστίασης, εάν και εφόσον δεν παρατηρηθεί πισωγύρισμα.

Εξάλλου, αύριο μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα προβεί στις 13:00 σε ανακοινώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, σε σχέση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργών, με στόχο την εξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης και την σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού στην Κύπρο.

Ακολούθως, προήδρευσε σύσκεψης με τους αρχηγούς των κομμάτων και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Αρμόδια πηγή είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι η γενική αντίληψη, που υπάρχει στα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, είναι όπως με υπευθυνότητα, οι χαλαρώσεις γίνουν κλιμακωτά, ώστε να μην επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί που μοιράζουν 4,4 εκ. ευρώ στο Τζόκερ
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση