Δέκα χρόνια μετά... συνέρχεται ο ΠΙΣ για το γιατρό που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Συνέρχεται την ερχόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για να εξετάσει την καταδίκη του γιατρού για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση, αδίκημα που διαπράχθηκε το 2011. Για τη νέα καταγγελία, που είδε το φως της δημοσιότητας εναντίον του ίδιου γιατρού, ο ΠΙΣ θα αναμένει το πόρισμα των αστυνομικών ανακρίσεων.

Αυτά δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ Μιχάλης Αναστασιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι εσωτερικές διαδικασίες του Συλλόγου έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για εξέταση της υπόθεσης.

«Μας έχει απασχολήσει άμεσα η υπόθεση και έχει εγγραφεί στην προγραμματισμένη συνεδρία της Επιτροπής Δεοντολογίας, οπότε και θα εξεταστεί», είπε.

Ο Δρ Αναστασιάδης ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία, η οποία προβλέπει την εξέταση αρχικά από την Επιτροπή Δεοντολογίας, στην παρουσίαση ενώπιον ιατρικού σώματος.

«Το ιατρικό σώμα, θα αποφασίσει αν θα ορισθεί ερευνώντας λειτουργός για την υπόθεση. Ανάλογα με το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού θα αποφασιστεί πάλι από την Ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου κατά πόσο ο ιατρός θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό. Είναι μια διαδικασία που προνοείται από τη νομοθεσία», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει την καταδικαστική απόφαση, ενώ για την παρούσα καταγγελία, που είδε το φως της δημοσιότητας θα αναμένεται το πόρισμα των αστυνομικών ανακρίσεων.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως το Πειθαρχικό συμβούλιο, επιβάλλει ποινές από επίπληξη, πρόστιμο, μέχρι αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Αρχές Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου για την νέα υπόθεση

Αρχές Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, σε σχέση με τη νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από ιατρό σε ασθενή, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η υπόθεση ήρθε την Κυριακή στο φως της δημοσιότητας, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το οποίο αναφέρεται σε καταγγελία το περασμένο καλοκαίρι από ασθενή, η οποία κατηγορεί γιατρό στη Λευκωσία, για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια ανάνηψης από επέμβαση.

Η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά στον Αύγουστο του 2020, σημειώνοντας ότι η καταγγελία διερευνήθηκε από την αστυνομία και καταχωρίστηκε ενώπιον δικαστηρίου για εκδίκαση.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση, που εξέδωσε την Δευτέρα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, αναφέρει ότι θα αναμένει την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους του και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε με κλεμμένες μηχανές αυτοκινήτων-Χειροπέδες σε 26χρονο
Τρίτη σύλληψη για εμπρησμό οχημάτων-Υπό κράτηση 23χρονος
Έρχονται αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο-Τι αλλάζει για τους διαζευγμένους γονείς
Ανέκοψαν για έλεγχο ανήλικους και τους τσάκωσαν με δεκάδες κροτίδες
Πρόλαβαν τα χειρότερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στη Λεμεσό-Ψάχνουν τα αίτια
Στο τελικό στάδιο η δίκη του Κενάν-Ενστάσεις από την υπεράσπιση που άπτονται της δίκαιης δίκης
Νέο πλοιάριο με μετανάστες εντοπίστηκε ανοικτά του Κάβο Γκρέκο
Συνεχίζουν τις παρανομίες τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο-Άλλες πέντε καταγγελίες
Οι διευκρινίσεις των Φυλακών για τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν σε ντουλάπι δεσμοφύλακα
Χειροπέδες σε 27χρονο για τέσσερις απόπειρες διαρρήξεων στην Πάφο