«Έψαχναν» για πέντε μήνες να επιδόσουν κλήση στο γιατρό αλλά εργαζόταν κανονικά

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και άσεμνης επίθεσης από γνωστό γιατρό στη Λευκωσία, κι αυτό επειδή ενώ είχε καταδικαστεί για αντίστοιχα αδικήματα στο παρελθόν και παρά το γεγονός ότι εργαζόταν κανονικά σε νοσηλευτήριο, περιέργως δεν μπορούσε να εντοπιστεί για να του επιδοθεί δίκη ώστε να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου.

Η υπόθεση που αφορά καταγγελία γυναίκας ασθενούς τον περασμένο Αύγουστο, η οποία κατηγορεί το γιατρό, για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια ανάνηψης από επέμβαση, μπορεί να βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας, ωστόσο δεν είναι νέα. Είχε καταχωρηθεί στο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο του 2020, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2021, αποσύρθηκε αφού δεν επιδόθηκε κλήση στον εν λόγω γιατρό για παραστεί στη δίκη του.

Παρά το γεγονός ότι πέρασαν πέντε μήνες, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Όταν επιστράφηκε ο φάκελος της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία, έγιναν έρευνες από την Αστυνομία και τελικά εντοπίστηκε ο γιατρός. Τον Φεβρουάριο του 2021 επανακαταχωρήθηκε η υπόθεση  στο Δικαστήριο και η δίκη θα αρχίσει το Μάρτιο.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός σύλλογος, όπως υποστήριξε δεν ενημερώθηκε για την προηγούμενη καταδίκη του που ήταν το 2011, με τον ίδιο να συνεχίζει να εργάζεται και να βλέπει ασθενείς. Το περίεργο είναι ότι μέχρι τον Φεβρουάριο, ο επιδότης ιδιωτικής εταιρείας δεν τον εντόπιζε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος συνέχιζε να εξετάζει σε νοσηλευτήριο.  

Ο εν λόγω γιατρός καταδικάστηκε το 2011 κατόπιν δικής του παραδοχής για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση εναντίον νεαρής γυναίκας. Το Επαρχιακό Δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Έφτασε η ώρα οι αρμόδιες Αρχές, να αρχίσουν να παίρνουν στα σοβαρά αυτές τις υποθέσεις, εκτός βέβαια κι εάν δεν τις θεωρούν σοβαρές.

Εν τω μεταξύ ο Γενικός Εισαγγελέας που έχει ενώπιόν τους τους φακέλους, δύο υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης και άσεμνων επιθέσεων έδωσε σήμερα οδηγίες για άμεση καταχώριση της μίας υπόθεσης στο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την καταγγελία των 4 γυναικών που κατήγγειλαν προπονητή στίβου για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση, ενόσω ήταν ανήλικες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απέρριψε καταγγελία κατά της Χριστίνας Γιαννάκη η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για επιχορηγούμενες άδειες εργοτοδουμένων-Ποιοι οι δικαιούχοι
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικά
Ανακοινώθηκε επίσημα ο διορισμός του Νικόλα Ιωαννίδη για τη θέση του Υφυπουργού Μετανάστευσης
Νεκρός 76χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία στον κήπο της οικίας του καθώς εκτελούσε εργασίες
Δόθηκε μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα στην Πάφο-Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τα Κελοκέδαρα
Πλήρωσε 47 χιλιάδες για να αγοράσει αυτοκίνητο από την Αγγλία και τον ξεγέλασαν
Στην Κύπρο τυχερό πεντάρι του Τζόκερ-Το ποσό που κέρδισε
LIVE: Στο επίκεντρο οι γνωματεύσεις του Εισαγγελέα, έθεσε θέμα σύγκρουσης συμφέροντος Αγγελίδη ο Κληρίδης
Τριών μηνών βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό από τους γονείς του στο Μακάρειο