Με GPS η εξέταση υποψήφιων οδηγών από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών

Το νέο σύστημα διαχείρισης της εξέτασης υποψήφιων οδηγών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών επιθεώρησε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο οποίος επισκέφθηκε το Γραφείο Εξετάσεων Οδηγών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Λευκωσίας στα Λατσιά.

Σε ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται ότι το σύστημα χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία και μέσω GPS καταγράφει δεδομένα όπως τη διαδρομή που ακολουθείται κατά την εξέταση, συνολικό χρόνο εξέτασης, μέση ταχύτητα και απόσταση που διανύεται και το χρόνο οδήγησης.

Το σύστημα, το οποίο δεν θα καταγράφει τα προσωπικά δεδομένα του υποψηφίου οδηγού, θα χρησιμοποιείται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως εργαλείο για την ανάπτυξη ομοιομορφίας στην εξέταση σε όλες τις επαρχίες και θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας εξέτασης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέσω του εργαλείου αυτού, ο κάθε προϊστάμενος των εξεταστών θα έχει τη δυνατότητα να αναλύει με πραγματικά δεδομένα και στοιχεία, την κάθε εξέταση ή/και σύνολο εξετάσεων με σκοπό μέσα από τη συνεργασία και επικοινωνία με τον εξεταστή να βελτιώνουν τη διαδρομή εξέτασης, τις διαδικασίες και γενικά τον τρόπο που γίνεται η εξέταση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ψυχανάλυση με... Αλγόριθμο: Μπορεί το ChatGPT να πάρει τη θέση του ψυχολόγου;
Απίθανα πλάσματα από τον βυθό της Ανταρκτικής έφερε στην επιφάνεια παγοθραυστικό
Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν κρατούμενο στις Κεντρικές Φυλακές-Είχε προηγηθεί θέμα με δημοσίευση βίντεο
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια πανίσχυρη έκρηξη να καταστρέψει το ονειρεμένο ελληνικό νησί;
Κοριτσάκι που δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ή να χαμογελάσει διαγνώστηκε με σπάνια διαταραχή
Την κλινική σημασία της υπνηλίας σκιαγραφεί Αμερικανίδα γιατρός-Συνδέεται με αυξημένους κινδύνους για την υγεία
Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Κίνδυνος από την μεταφορά τουρκικών S-400 στη Συρία
Πώς έγινε το ατύχημα που οδήγησε σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του Άρη Μουγκοπέτρου
Οι δασμοί Τραμπ και οι εμπορικές σχέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης Βανς στην Ινδία
Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεδρία συμβουλίου πρεσβυτέρων ΟΤΚ στα κατεχόμενα τον Μάιο