Τη στήριξη των ΗΠΑ για το Κυπριακό ζήτησε ο Αβέρωφ από την Πρέσβη

Τη στήριξη των ΗΠΑ στο Κυπριακό ζήτησε από την Αμερικανίδα Πρέσβη Judith Garber ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού  Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας παράλληλα τους κινδύνους από μη πραγματοποίηση της πενταμερούς διάσκεψης. Ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε την Πέμπτη με την Πρέσβη, σε συνέχεια επαφών με Πρέσβεις στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι δηλαδή υπάρχει μόνο μια εθνική προτεραιότητα και αυτή είναι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Πρόσθεσε ότι ζήτησε την στήριξη των ΗΠΑ και ξεκαθάρισε και τις θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Τόνισε πως το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, για ένα κράτος και η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες του διεθνούς παράγοντα, αλλά και της κυβέρνησής μας, να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν και θα επαναλάβω και σήμερα, αν υπάρχει κίνδυνος δεν είναι από την πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς. Αν υπάρχει κίνδυνος είναι να μην υπάρξει η άτυπη πενταμερή και θα μας βρει το καλοκαίρι να χάνουμε και τα Βαρώσια μας», ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου απηύθυνε έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα για εθνική προσπάθεια.

«Όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας γιατί ταπεινά το λέω. Μήπως και στέλνουμε λανθασμένα μηνύματα όταν την ώρα που δραστηριοποιούνται τα Ηνωμένα Έθνη , η Ευρώπη, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να στέλνεται μήνυμα από την Κύπρο πως το κυπριακό δεν είναι στις προτεραιότητες μας, ότι το κυπριακό δεν είναι στις προτεραιότητες των πολιτικών κομμάτων;» διερωτήθηκε.

«Γι’ αυτό και έκκληση κάνω ταπεινή προς τους συναδέλφους, όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα πως η ύψιστη εθνική προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η επίλυση του κυπριακού προβλήματος», κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time