Στο 26% της κανονικής για τον Φεβρουάριο ανήλθε η βροχόπτωση

Στο 26% της κανονικής για μήνα Φεβρουάριο ανήλθε η βροχόπτωση, που έπεσε από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και τις 08:00 της 18ης του τρέχοντος μήνα.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Τμήμα Μετεωρολογίας, η μέση ποσότητα βροχόπτωσης που έπεσε από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου ανήλθε στα 21,2 χιλιοστά ή στο 26% της κανονικής, σε σύγκριση με 81,6 χιλιοστά, που είναι η μέση κανονική ποσότητα βροχόπτωσης για τον μήνα.

Σημειώνεται ότι η βροχόπτωση του τελευταίου 24ωρου ανήλθε στα 0,8 χιλιοστά.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η μέχρι και τις 8.00 το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία, σημειώθηκε στα Πλατάνια με 147,4 χιλιοστά, που αντιστοιχεί στο 19% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή.

Ακολούθησαν ο Πρόδρομος με 145.3 χιλιοστά, που αντιστοιχεί στο 28% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή, ο Σταυρός της Ψώκας με 135,4 χιλιοστά με 27% της κανονικής βροχόπτωσης και η Πάνω Παναγιά με 115.2 χιλιοστά, που αντιστοιχεί στο 27% της κανονικής βροχόπτωσης.

Η μικρότερη ποσότητα βροχόπτωσης σημειώθηκε στη Λευκωσία με 47 χιλιοστά βροχόπτωση και ακολούθησαν η Αθηένου με 50,1 χιλιοστά και η Ξυλοτύμπου με 53,1 χιλιοστά.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Η ΕΚΥΣΥ καταγγέλλει ότι το Υπ. Εργασίας δεν αποδέχτηκε αίτημα για επίσπευση πληρωμής συντάξεων Μαΐου
Νίκος Τορναρίτης για Μακαρίου: «Η εικόνα της περιοχής δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες»
Η Κύπρος παρέλαβε σκυτάλη για φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα 2026
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία Accept Κύπρου-Συνθήματα κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε εκδήλωση
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 38 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
Το νέο σχίσμα των πιστών, ο κλάδος ελαίας με αστερισκό του Αρχιεπισκόπου και η κρίσιμη απόφαση του Τυχικού
Μετά το μπέρδεμα στο Lady’s Mile ξεκινά η συνεργασία των αρμοδίων-Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις παραλίες
Έντονος προβληματισμός για τις φωτιές στα σχολεία-Συνεχίζεται η εγκατάσταση καμερών
Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Μαρτυρίες γυναικών για το τραύμα της εισβολής στην Κύπρο θα ακούσει επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου