Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο-Συνεχείς μετασεισμοί

Ισχυρός σεισμός της τάξεως των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ναυπάκτου και Πάτρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:36 και είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νότια της Ναυπάκτου, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αχαΐας και Φωκίδας. Αρχικά ο σεισμός μετρήθηκε 4,9 Ρίχτερ, ωστόσο η επανεκτίμηση ανέβασε την έντασή του στα 5 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 6 χιλιόμετρα, με την δόνηση να γίνεται αισθητή σε πολλές περιοχές της βόρειας Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, ανησυχώντας τους κατοίκους.

Λίγο μετά, στις 06:38 ακολούθησε μετασεισμός εντάσεως 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου. Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς στην περιοχή καθώς μετά τον κύριο έχουν καταγραφεί άλλοι έξι σε διάστημα 90 λεπτών.

H συγκεκριμένη περιοχή τους τελευταίους μήνες έχει δώσει αρκετές ισχυρές σεισμικές δονήσεις, με τελευταία αυτή των 4,8 Ρίχτερ τον περασμένο Ιανουάριο, ο οποίος είχα μάλιστα μετασεισμούς άνω των 4 Ρίχτερ.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ
Εμμονικός με τη γειτόνισσα του 44χρονος στην Ελλάδα-Της έκανε σεξουαλικές προτάσεις και διέδιδε ότι είναι ιερόδουλη
Ελεύθερος υπό όρους ο βιολογικός πατέρας του τρίχρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου
Άγριος καβγάς Γεωργιάδη και Πολάκη-«Να δω αν θα έρθεις με παντελονάτη ενδυμασία στο Δικαστήριο, λες π@π@ριές…»
BINTEO: Η στιγμή που Σύρος επιτίθεται σε 22χρονη στη Σόλωνος για να τη βιάσει
Απολογείται ο πατέρας του 3χρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου-«Είχε να δει το παιδί δύο χρόνια»
Στην ελληνική Βουλή η δικογραφία για Καραμανλή και Σπίρτζη για τα Τέμπη
Ενώπιον της ανακρίτριας ο βιολογικός πατέρας του τρίχρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Ελλάδα