Καταδικάζει τη βία από την Αστυνομία η ΔΕΔΕ

 Η Παγκύπρια Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ)  με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη καταδικάζει τη βία από την Αστυνομία και την καλεί σε δημοκρατική ωριμότητα για το ερχόμενο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, με την ανακοίνωση "καταδικάζει έντονα τη βία που άσκησε η Αστυνομία" κατά διαδηλωτών το περασμένο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και καλούν την Αστυνομία και τους πολιτικούς της προϊσταμένους να σεβαστούν το ουσιώδες για το δημοκρατικό πολίτευμα αναφαίρετο δικαίωμα στη διαμαρτυρία μέσω του ειρηνικού συνέρχεσθαι.

Αναφέρει ότι ο ρόλος της Αστυνομίας σε μια δημοκρατία είναι να διαφυλάττει και όχι να καταπατά αυτό το δικαίωμα, εκφράζει αλληλεγγύη στους διοργανωτές και συμμετέχοντες στην επερχόμενη διαμαρτυρία του Σαββάτου (20/2), και καλεί την Αστυνομία να επιδείξει δημοκρατική ωριμότητα απέναντι σε διαδηλώσεις πολιτών που θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον τρόπο άσκησης εξουσίας της κυβέρνησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρήθηκαν για την παύση Τυχικού στην Πάφο-«Θέλουμε πίσω τον Μητροπολίτη μας»
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο
Τρία αδελφάκια ανάμεσα στους 12 νεκρούς από τη ρωσική αεροπορική επιδρομή κατά της Ουκρανίας
Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό στη Λεμεσό-Προχώρησε σε συλλήψεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 50 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Αναχωρούν από τη Δημοκρατία 23
Πάει και το ΑΚΕΛ έξω από Προεδρικό στη διαμαρτυρία για Γάζα-Απαιτεί ακύρωσης της εκδήλωσης ΥΠΑΝ και Πρεσβείας Ισραήλ
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του ο 45χρονος Μάριος Δημητρίου (pic)
Το νομοσχέδιο για Brain Gain και τα χρέη αθλητικών σωματείων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Ο Πούτιν βρέθηκε στο επίκεντρο ουκρανικής επίθεσης με drones στο Κουρσκ ενώ πετούσε με ελικόπτερο
Πάνω από 20 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Ανάμεσά τους παιδιά, έγκυος και δημοσιογράφος