Ευεργετικές οι βροχές-Υπερχείλισε το φράγμα του Πωμού

Υπερχείλισε γύρω στις 11:20 σήμερα το φράγμα του Πωμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Πωμού Βαγγέλη Στυλιανού, που αποτελεί , όπως είπε, ένα από τα μικρότερα φράγματα της Επαρχίας Πάφου. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως το φράγμα Πωμού είναι χωρητικότητας 860 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού και  σήμερα υπερχείλισε φτάνοντας στο 100% της πληρότητας του μετά την ροή των 5.951 κυβικών μέτρων νερού που είχαμε το τελευταίο 24ωρο.

Ο κ. Στυλιανού εξέφρασε την ικανοποίηση του  για την υπερχείλιση του φράγματος στο Πωμό προσθέτοντας πως η περιοχή με την υπερχείλιση προσφέρει μοναδικές εικόνες ομορφιάς, πνεύμονα πρασίνου και ψυχικής ανάτασης. 

Πέρσι το φράγμα του Πωμού υπερχείλισε την Πρωτοχρονιά του 2020 ενώ μαζί με το φράγμα της Αργάκας το οποίο είναι λίγο μεγαλύτερο, χωρητικότητας 990 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού, υπερχειλίζουν σχεδόν κάθε χρόνο και είναι από τα πρώτα φράγματα που υπρεχειλίζουν. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτήση γεμάτη… νέες τρίχες-Το φαινόμενο μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία
Ένας τραυματίας από επίθεση αρκούδας στην Ελλάδα-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής
Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Κυκλοφόρησε βίντεο με τον εντοπισμό της σορού του Σινουάρ το Ισραήλ-Ήταν σε υπόγειο πέρασμα στην Χαν Γιουνίς
Συντάχθηκε για προσωρινή παύση εξορύξεων στη θάλασσα ο Πρόεδρος-Εν αναμονή επιστημονικών δεδομένων
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός διπλοκάμπινου σκόρπισε τρόμο στον αυτοκινητόδρομο-Κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση