Ζητούν από τον ΠτΔ την αντικατάσταση Γιολίτη και Αρχηγού Αστυνομίας οι Οικολόγοι

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τα κόμματα, σε σχέση με τις εικόνες από την διαμαρτυρία και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Λευκωσίας, με το Κίνημα Οικολόγων να ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να αντικαταστήσει την υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων, «μετά την απαράδεκτη και υπερβολική βία που έχει εξασκήσει η Αστυνομία στην αντιμετώπιση της διαδήλωσης του περασμένου Σαββάτου, αντί να αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Έμιλυ Γιολίτη, με απογοήτευσή μας παρακολουθούμε μια προσπάθεια μετατόπισης της ευθύνης προς τους αστυνομικούς. Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τις προσωπικές ευθύνες του καθενός, φαίνεται από τις επίσημες και σοβαρές καταγγελίες των συνδικαλιστών αστυνομικών ότι η βία ήταν προμελετημένη από την ηγεσία της Αστυνομίας».

Παράλληλα, τονίζεται πως «η Αστυνομία - πριν καν ξεκινήσει η διαδήλωση - ανέμενε τους διαδηλωτές με το όχημα ‘’Αίαντας’’ και πάνοπλους αστυνομικούς, έτοιμη για βίαιη αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές. Είναι ξεκάθαρο πως δόθηκαν διαταγές προς τους αστυνομικούς  για αυτές τις ενέργειες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Ατυχώς για άλλη μια φορά η κα Γιολίτη επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στους απλούς αστυνομικούς. Πρόκειται για συνήθη πρακτική της υπουργού η οποία φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα της θέσης της».

Όσον αφορά τον αρχηγό της Αστυνομίας, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι «φαίνεται να ανέχεται την στοχοποίηση των απλών μελών της δύναμης από την κα υπουργό. Κι επειδή η υπουργός χτες στη Βουλή δήλωσε ότι η παραίτηση της είναι στη διάθεση του Προέδρου, η ευθύνη της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης μεταφέρεται στους ώμους του.  Ποτέ άραγε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης θα αντικαταστήσει την υπουργό και τον αρχηγό της Αστυνομίας;».

Δειτε Επισης

Ιδρυτικό συνέδριο και παρουσίαση του κινήματος «Απελευθέρωση 2025»
Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή στο επίκεντρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου-Ειδική παράγραφος για το Ιράν
Πρόεδρος Επιτροπής της ΚΣΣΕ ο Κωστής Ευσταθίου
Κυπριακό και κρίση στη Μ.Ανατολή συζήτησαν Χ. Γεωργιάδης και Ύπατος Αρμοστής ΗΒ
Μήνυμα ευγνωμοσύνης προς κυπριακό λαό από Αρχιραββίνο Κύπρου για επαναπατρισμούς Ισραηλινών
«Στο μονοπάτι του Ραούφ» θέλει να βαδίσει ο Τατάρ-«Ο Σερντάρ δεν είναι εχθρός μου»
Boήθεια €50 χιλ. στέλνει η ΚΔ στις οικογένειες θυμάτων επίθεσης σε ναό της Δαμασκού
ΕΔΕΚ και Οικολόγοι επιθυμούν να συνεργαστούν σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και Βουλή
Προχωρά η συζήτηση για δημιουργία διαδικτυακής πύλης διαφάνειας-Θα λειτουργεί ως κεντρικός φορέας πληροφόρησης
Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Αρχηγών του ΕΛΚ η Αννίτα Δημητρίου