Επελαύνει στην Ελλάδα η «Μήδεια»-Στα λευκά ντύθηκε η μισή χώρα από το χιόνι

Η κακοκαιρία Μήδεια που επελαύνει από τον βορρά έχει ντύσει με χιόνι τη μισή σχεδόν ηπειρωτική Ελλάδα.

Καθώς όμως σήμερα είναι Κυριακή και οι μετακινήσεις - και λόγω περιοριστικών μέτρων- περιορισμένες, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα αν και σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί η κυκλοφορία ή απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αρκετοί λοιπόν ήταν εκείνοι που, παρά το τσουχτερό κρύο με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, επέλεξαν να βγουν έξω και να απολαύσουν μια βόλτα στο χιονισμένο τοπίο, μετά από μία μακρά περίοδο καλοκαιρίας, ασυνήθιστη για χειμωνιάτικους μήνες.

Προβλήματα σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Βόλο

Δύσκολες ώρες βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι στην Μαγνησία από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας που συνεχίζει να σαρώνει την περιοχή, αφού δρόμοι έχουν κλείσει στο Πήλιο και στην Όθρυ, στις Σποράδες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση των νησιών και ο Βόλος είναι βυθισμένος σε χιόνι που ξεπερνά και τα 30 εκατοστά ακόμα και στο κέντρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο από αργά χθες την νύχτα λόγω της πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες, με αποτέλεσμα και τα τρία νησιά να έχουν μεγάλα προβλήματα. Τα νησιά παραμένουν χωρίς ρεύμα για πάνω από 12 ώρες.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί και άλλη βλάβη στην ίδια περιοχή, που αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και που αφορούσε την ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Στην χερσαία Μαγνησία τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο Πήλιο, όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει σε πολλά σημεία και το ένα μέτρο και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των δεκάδων εκχιονιστικών μηχανημάτων σε πολλά σημεία η βατότητα των δρόμων είναι αδύνατη.

Μέσα στην πόλη του Βόλου, όπου η συνεχής χιονόπτωση ξεπερνά τις 30 ώρες και συνεχίζεται έστω και με μειωμένη ένταση, το ύψος του χιονιού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομαλή ζωή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, όπου όλη την νύχτα μηχανήματα εκχιονισμού καθάριζαν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και υδροφόρες που ακολουθούσαν έριχναν και συνεχίζουν να ρίχνουν θαλασσινό νερό για να κρατηθούν οι δρόμοι σε ανεκτή και ασφαλή βατότητα.

Η ίδια εικόνα και στα βόρεια προάστια του Βόλου όπου οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες αφού το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά. Η θερμοκρασία στην πόλη του Βόλου στις 6.30 το πρωί ήταν στον -1 βαθμό και έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

 

 

  

 

 

 

  

 

  

Πηγή: Huffingtonpost / Έθνος

Δειτε Επισης

Φρίκη στην Κέρκυρα-«Η μητέρα μου έφερνε άνδρες στο σπίτι και με βίαζαν όταν ήμουν 12 ετών»
Διαγραφή Κασσελάκη ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη και Πολάκη-Να αποσύρει άμεσα το εξώδικο
Επέστρεψε στο σχολείο της η 14χρονη που ξυλοκοπήθηκε στη Γλυφάδα-«Προσπαθεί να ενταχθεί», λέει ο πατέρας της
Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για φθορές σε σχολείο στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια κατάληψης
Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία αφού έμαθε ότι η 38χρονη σύζυγός του έκανε κρυφά μπότοξ-«Την θέλω όπως είναι»
Δύο αδέρφια σκότωσαν τον ξάδερφό τους στην Αθήνα, υποστήριξαν ότι τους κακοποιούσε
Παιδί τεσσάρων ετών με αυτισμό ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του στο νηπιαγωγείο
Κτηνωδία στην Αργολίδα-Έκαψαν σκυλιά σε χωράφι
Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
Ανήλικος χτύπησε με λοστό στο κεφάλι τον πατέρα της φίλης του