Έντεκα συλλήψεις και έξι καταγγελίες για τα επεισόδια στην Λευκωσία

Σε έντεκα συλλήψεις και έξι καταγγελίες, προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά συνελήφθησαν έντεκα πρόσωπα, ενώ άλλα έξι καταγγέλθηκαν για παραβίαση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου. Η Αστυνομία, συνεχίζει τις εξετάσεις και αναμένεται να αναλύσει βίντεο και φωτογραφίες τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, με σκοπό να εντοπίσουν επιπλέον πρόσωπα και να συλληφθούν όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες το απόγευμα μια ομάδα περίπου 350 ατόμων από πολλά οργανωμένα σύνολα, προχώρησαν σε διαμαρτυρία για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τη διαφθορά.

Οι Αρχές ωστόσο, εκτιμούν ότι οι διαμαρτυρόμενοι μετέβησαν στο χώρο, με σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδια, αφού πέταξαν πέτρες, γάλα και πορτοκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι για να διαλύσουν τον όχλο έκαναν χρήση ειδικού οχήματος, το οποίο προχώρησε με ρίψεις νερού στους διαδηλωτές.

Σημειώνεται ότι, μετά την απομάκρυνση τους, μερίδα διαδηλωτών, μετέβη στη Μακαρίου, όπου επίσης σημειώθηκαν επεισόδια, ωστόσο λίγο μετά τις έξι το απόγευμα καταστάλθηκαν πλήρως, με νέα επέμβαση των Αρχών.

 

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την πορεία, η Αστυνομία έχει εκδώσει από την Παρασκευή ανακοίνωση, με την οποία εφιστούσε την προσοχή σε όλους τους πολίτες, αφού απαγορεύονται οι μαζικές συγκεντρώσεις, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, για αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

 

Δειτε Επισης

Πήραν κλήση για «Κράτος Μαφία» πρώην κρατικοί αξιωματούχοι, τραπεζίτες, δικηγόροι και αξιωματικοί Αστυνομίας
Η υπόθεση του Θανάση κλόνισε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών-«Είναι ευθύνη του συστήματος»
Νεκρός 79χρονος σε δυστήχημα-Προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το τρακτέρ του
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα για υποβοήθηση αλλοδαπών να εισέλθουν παράνομα στην Κύπρο
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Αναμένουν να καθοριστούν ημερομηνίες για κατάθεση των μαρτύρων τους οι μοναχοί
Απορρίφθηκαν οι λόγοι εφέσεις των υπόπτων για το «Δημητρούι»-Διαπιστώθηκε μεν σφάλμα αρχής, αλλά...
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του (pic)