Το 59% των μελών του κινήματος Πέντε Αστέρων είπε «ναι» στην Kυβέρνηση Ντράγκι

Το 59% των εγγεγραμμένων στα Πέντε Αστέρια, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας είπε "ναι" στην συμμετοχή του κινήματος στην νέα κυβέρνηση που προσπαθεί να συνθέσει ο Μάριο Ντράγκι. Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε από τους "πεντάστερους".

Ο Ιταλός εντολοδόχος Πρωθυπουργός έχει εξασφαλίσει, κατά συνέπεια, τη στήριξη και συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση (αν επιλέξει υπουργούς από τον χώρο της πολιτικής) των Πέντε Αστέρων, της Λέγκα, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και, πιθανώς, της Ιταλικής Αριστεράς. Μια ευρύτατη πλειοψηφία, με μόνη εξαίρεση το ακροδεξιό κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας, το οποίο θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

Την Παρασκευή, ο Μάριο Ντράγκι είναι πιθανό να επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο, για να παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τη λίστα των Υπουργών του και να λάβει την σχετική έγκριση. Η νέα ιταλική Κυβέρνηση μπορεί να ορκιστεί το Σάββατο.

Μένει να διαπιστωθεί πώς θα καταφέρει, ο Ντράγκι, να μειώσει τις αποστάσεις που χωρίζουν τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις, σε θέματα βασικής σημασίας, όπως είναι το περιβάλλον, η στρατηγική για την αντιμετώπιση της ανεργίας, και ακόμη και τα μέτρα προστασίας για να μπορέσει να ξεπεραστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κορωνοϊού.

Πολλοί θεωρούν ότι χάρη στο κύρος του, ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα προσπαθήσει να επιβάλει μια προσωπική του ατζέντα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε λίγα σημεία, με κύριο στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την αποτελεσματική καταπολέμηση της πανδημίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πύρινη λαίλαπα στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες, δεκάδες συλλήψεις
Τουλάχιστον 35 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα-«Μας βομβάρδισαν ενώ κοιμόμασταν»
Νετανιάχου: Η νίκη επί του Ιράν δημιουργεί μεγάλες περιφερειακές ευκαιρίες
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκροί πυροσβέστες μετά από ενέδρα από ελεύθερο σκοπευτή στις ΗΠΑ
Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση του τριετούς πολέμου
Ευκαιρία για Άγκυρα και Ουάσιγκτον να κλείσουν το μέτωπο των F-35 με «νέα αρχή» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «βρήκε αγοραστή για το TikTok»
«Θερμική βόμβα» σαρώνει την Ευρώπη- Ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αγγλία
Αναβάλλεται η κατάθεση Νετανιάχου στη δίκη για διαφθορά–Επικαλείται ζητήματα διπλωματίας και εθνικής ασφάλειας
Σκοτάδι στις έρευνες για τη συντριβή του Dreamliner της Air India-Τώρα μιλούν ακόμη και για δολιοφθορά