Ολοκληρώθηκε μετά από έξι ημέρες η απεργία Κούρδων στη Λεμεσό

Μετά από οκτώ μέρες, ολοκληρώθηκε χθες η απεργία πείνας έξι Κούρδων, στη Λεμεσό, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας Κούρδων στις τουρκικές φυλακές, με αίτημα την απελευθέρωση του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος», που εδρεύει στη Λεμεσό, αναφέρει ότι, με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από τη σύλληψη του ηγέτη τους, ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου μεγάλη πορεία από τη Φρανκφούρτη, η οποία θα καταλήξει, μεθαύριο Παρασκευή, στο Στρασβούργο, με διαδήλωση. Ακολούθως, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν στη γαλλική πόλη, εκ νέου μεγάλη εκδήλωση υποστήριξης του κουρδικού αγώνα με αίτημα την απελευθέρωση Οτσαλάν.

Από τις 10 Ιανουαρίου, 700 Κούρδοι, πολιτικοί φυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές, ξεκίνησαν απεργία πείνας, υποστηρίζοντας το αίτημα για απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη.

«Σε ένδειξη αλληλεγγύης με την απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές, έγινε στη Λεμεσό απεργία πείνας για οκτώ μέρες, από έξι Κούρδους, που βρίσκονται στη Κύπρο, η οποία έληξε χθες το απόγευμα», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει πως, παράλληλα, απεργία πείνας γινόταν στο Χώρο Φιλοξενίας Κούρδων Προσφύγων στο Λαύριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διάσειση και ελαφρά τραύματα υπέστη ο 31χρονος μοτοσικλετιστής μετά το τροχαίο στη Λεμεσό
Η Πασχαλινή εκεχειρία που δεν έγινε ποτέ-Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για την παραβίασή της
Πάσχα με ακρωτηριασμούς, μολότοφ και Καλάσνικοφ στην Ελλάδα-Τα «έθιμα» που μετατράπηκαν σε εφιάλτη
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά σύγκρουση με όχημα ανήμερα του Πάσχα
Εξετάζονται οι μαρτυρίες για την τραγωδία με θύμα τον Ντάνιελ-Προσπαθούσαν να καρφώσουν τον πάσσαλο στο χώμα
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα βίντεο για την επίθεση κατά αστυνομικών στη Λάρνακα-Είχαν κληθεί ενισχύσεις
Προειδοποίηση Αμερικανού ειδικού-«Η στρατιωτική αποχώρηση μας από την Ευρώπη θέλει τρόπο»
Άγρια συμπλοκή 50 προσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας-Κρατούσαν σιδερολοστούς
Ήρθε Πάσχα, κατέβηκαν Ακάκι οι εκδρομείς-Πυκνή τροχαία κίνηση στην περιοχή
Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Μονή Οσίου Αββακούμ-Επιστρέφουν τα ιερά λείψανα