«Το Πάσχα θα δούμε το τέλος του τούνελ για τον κορωνοϊό»

Τους λόγους που οδήγησαν στο σκληρό lockdown στην Αττική ανέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει και έπρεπε να ληφθούν δραστικά μέτρα για να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε, δε, ότι το τέλος του τούνελ θα το δούμε το Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν γίνει 1.700.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, τόνισε ότι το σύστημα υγείας είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και πως ενισχύθηκε η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις υπουργών που προκάλεσαν αλαλούμ, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές ή είναι αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα. Θέλω να είμαι σαφής: αν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθούν. Διορθώνονται. Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Στην τελευταία απόφαση υπήρχε διχογνωμία. Και η απόφαση φτάνει σε μένα και αυτή την απόφαση πρέπει να υπηρετούν οι υπουργοί. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ίσως λιγότερες παρουσίες».

Σε ό,τι αφορά για το «γεύμα της Ικαρίας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Η εικόνα της Ικαρίας αδίκησε τις προθέσεις μου, πλήγωσε τους πολίτες και δεν θα επαναληφθεί». Σημείωσε δε ότι επισκέφθηκε την Ικαρία για τις πραγματικές ανάγκες του νησιού και όχι για να φάει ντολμαδάκια γιαλαντζί και πρόσθεσε πως «τα ίδια άτομα που ήμασταν στο ελικόπτερο ήταν και στο τραπέζι».

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Έσκασε κροτίδα στο χέρι 14χρονου στην Κρήτη-Mεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA