«Το Πάσχα θα δούμε το τέλος του τούνελ για τον κορωνοϊό»

Τους λόγους που οδήγησαν στο σκληρό lockdown στην Αττική ανέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει και έπρεπε να ληφθούν δραστικά μέτρα για να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε, δε, ότι το τέλος του τούνελ θα το δούμε το Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν γίνει 1.700.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, τόνισε ότι το σύστημα υγείας είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και πως ενισχύθηκε η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις υπουργών που προκάλεσαν αλαλούμ, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές ή είναι αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα. Θέλω να είμαι σαφής: αν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθούν. Διορθώνονται. Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Στην τελευταία απόφαση υπήρχε διχογνωμία. Και η απόφαση φτάνει σε μένα και αυτή την απόφαση πρέπει να υπηρετούν οι υπουργοί. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ίσως λιγότερες παρουσίες».

Σε ό,τι αφορά για το «γεύμα της Ικαρίας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Η εικόνα της Ικαρίας αδίκησε τις προθέσεις μου, πλήγωσε τους πολίτες και δεν θα επαναληφθεί». Σημείωσε δε ότι επισκέφθηκε την Ικαρία για τις πραγματικές ανάγκες του νησιού και όχι για να φάει ντολμαδάκια γιαλαντζί και πρόσθεσε πως «τα ίδια άτομα που ήμασταν στο ελικόπτερο ήταν και στο τραπέζι».

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος–Αλλεπάλληλα 112, σχεδόν 200 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Κ. Μητσοτάκης: Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Λιβύη για μετανάστες, δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές
Έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο του πρώην συντρόφου της 58χρονη στη Θεσσαλονίκη
Πάνω από 5.000 φωτογραφίες είχε βγάλει στη Σούδα ο Αζέρος-Έστελνε το υλικό μέσα από ειδικό λογισμικό
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Χίο-Εκκενώθηκαν οικισμοί, υπόνοιες για εμπρησμό
Συνελήφθη Αζέρος ιρανικής καταγωγής στην Κρήτη-Φωτογράφιζε τις αεροναυτικές βάσεις στη Σούδα
Νεκρός μέσα στο μαγαζί του 59χρονος στη Λαμία-«Βοήθεια φωνάξτε την Αστυνομία», οι τελευταίες του κουβέντες
Σοκ από διπλή δολοφονία στην Ελλάδα, 61χρονος σκότωσε τους ηλικιωμένους γονείς του
Βγήκε για διασκέδαση ο αντιδήμαρχος που σκοτώθηκε στην Ελλάδα-«Δε φόραγε ζώνη, είχε φύγει κατευθείαν»
Πύρινη κόλαση στη Χίο-Με διαφορά μίας ώρας ξέσπασαν τρεις φωτιές (vid&pics)