Από το GreenTree στην Ευρώπη-Η καραντίνα βάζει σε δεύτερες σκέψεις τον ΟΗΕ

Εξελίξεις σε ότι αφορά τον τόπο και τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής, αναμένεται να φέρει το επόμενο δεκαήμερο, αφού η αρχική απόφαση του ΟΗΕ για πραγματοποίηση της στο Greentree της Νέας Υόρκης, φαίνεται πως θα αλλάξει λόγω των περιορισμών και της καραντίνας που ισχύει στις ΗΠΑ για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος εξήγησε πως υπάρχουν κάποια θέματα σε ότι αφορά την ακριβή ημερομηνία και τον τόπο. «Υπάρχει ενδεχόμενο ο τόπος να αλλάξει γιατί αυτή τη στιγμή αυτό που ισχύει στις ΗΠΑ είναι καραντίνα τεσσάρων ημερών αλλά υπάρχει και ενδεχόμενο αύξησης της καραντίνας και δεν γίνονται εξαιρέσεις».

Συνεπώς πιθανό να γίνουν νέες σκέψεις για αλλαγή του τόπου σύγκλησης, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι να πραγματοποιηθεί κάπου στην Ευρώπη, με το επικρατέστερο σενάριο στην παρούσα φάση να είναι η Γενεύη. «Είναι κάτι που θα δούμε το επόμενο δεκαήμερο. Η ημερομηνία παραμένει για πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ότι αφορά την επικείμενη επίσκεψη του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, ο Κυριάκος Κούσιος υπέδειξε πως είναι καλοδεχούμενες. «Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας και τα πέντε μόνιμα μέλη επιβεβαιώνουν αυτά τα ψηφίσματα θεωρούμε ότι δεν θα παρεισφρήσουνε νέες ιδέες. Το θέμα είναι εάν αυτές οι ιδέες δεν είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια των ψηφισμάτων του ΣΑ προφανώς και δεν θα τα αποδεχθούμε και δεν θα είμασταν έτοιμοι να αποδεχθούμε αλλαγή των όρων εντολής του Αντόνιο Γκουτέρες», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ σήμερα ο Μελβούτ Τσαβούσογλου πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα για να συζητήσει κυρίως το Κυπριακό, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα έχει επαφές με “αξιωματούχους της τδβκ” με στόχο να συζητήσουν κοινά ζητήματα της ατζέντας τους και κυρίως το Κυπριακό. 

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Αρχηγών του ΕΛΚ η Αννίτα Δημητρίου
Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη
Ολοκληρώθηκε συζήτηση για εθελοντική αποποίηση επαγγέλματος από αξιωματούχους-«Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»
Καταγγέλλει «δυσμενή διάκριση μαθητών» ο Σύνδεσμος για Δυσλεξία-Έστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ
ΒΙΝΤΕΟ: Νταλίκα κρέμεται στο κενό μετά από κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων
Καταζητούνται δυο πρόσωπα για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Επαρχία Αμμοχώστου
Κυπριακό και στήριξη προς Βελιγράδι σε συνάντηση κυπριακής και σερβικής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ
Σοβαρές πιθανότητες να έχει διάρκεια η παράξενη εκεχειρία-«Όλοι κερδισμένοι, ακόμα και οι ΗΠΑ»
Αναφορές σε νέα στοιχεία από τον συνήγορο του Κομμωτή για το διπλό φονικό που διέπραξε-Κατηγορεί Κίτα για σκευωρία
Τραμπ: Το Ισραήλ έστειλε πράκτορες στο Φορντό μετά τις βόμβες, μας είπαν πως αφανίστηκε εντελώς