Μετρούν τις πληγές τους στα Περβόλια από τη θεομηνία του Σαββάτου (pics)

Τις ζημιές που προκλήθηκαν στα Περβόλια το βράδυ του Σαββάτου από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή, καταγράφουν σήμερα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, της Αρχής Λιμένων και του Τμήματος Δημοσίων Εργων.

Σε δηλώσεις της η Βασιλεία Τζέμμα, Πολιτικός Μηχανικός στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ανέφερε ότι «έχουν συσταθεί τρία κλιμάκια από  τεχνικούς και διοικητικούς λειτουργούς, που θα καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν στο ξενοδοχείο και τα συγκροτήματα κατοικιών στα Περβόλια. Εχουν ήδη ειδοποιηθεί το Τμήμα της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και Δημοσίων Εργων καθώς και άλλες Υπηρεσίες που θα συνδράμουν στην καταγραφή των ζημιών και στην επιδιόρθωση των κατοικιών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Τζέμμα είπε πως οι ζημιές προκλήθηκαν ουσιαστικά στα συγκροτήματα κατοικιών, ωστόσο «οι πλείστες είναι εξοχικές, που ευτυχώς ήταν ακατοίκητες. Ζημιές έχουν προκληθεί επίσης στο ξενοδοχείο E-Hotel στο οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να μπούμε μέσα και ευτυχώς δεν διέμεναν άτομα σ’ αυτό».

Πρόσθεσε ότι «μετά την καταγραφή των ζημιών, θα συνταχθεί έκθεση, η οποία θα σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια στο Υπουργικό Συμβούλιο από όπου θα αναμένουμε την τελική απόφαση» για τι μέλλει γενέσθαι.

Οσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν στον Φάρο των Περβολιών, τις οποίες κατέγραψε συνεργείο της Αρχής Λιμένων εμπίπτει στη δικαιοδοσία της, η κα. Τζέμμα είπε πως «θα επισκεφθούμε και τον Φάρο, αλλά και όλους τους χώρους στους οποίους προκλήθηκαν καταστροφές από τη θεομηνία».

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Περβολιών Κώστας Τίγγης ανέφερε ότι «οι ζημιές από τη θεομηνία που κτύπησε την περιοχή του Φάρου, δηλαδή την τουριστική περιοχή Περβολιών τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, είναι πάρα πολύ μεγάλες. Από τον ανεμοστρόβιλο καταστράφηκαν σπίτια, έσπασαν προθήκες και υαλοπίνακες, θερμοσίφωνες, ανηρπάγησαν κεραμίδια, ενώ καταστράφηκαν δύο διακοσμητικές βάρκες, που υπήρχαν στην περιοχή».

Πρόσθεσε ότι «προκλήθηκαν επίσης ζημιές στον ίδιο το Φάρο, που είναι σημείο αναφοράς στην περιοχή των Περβολιών, αφού έμεινε χωρίς στέγη. Οι ζημιές είναι πάρα πολλές και γι’ αυτό ενημερώσαμε άμεσα την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και τον ίδιο τον Επαρχο Οδυσσέα Χατζηστεφάνου, την Αρχή Λιμένων και το Τμήμα Δημοσίων Εργων ώστε να μεταβούν στην περιοχή, να καταγράψουν τις ζημιές, οι οποίες θα σταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών για  αξιολόγηση τους και στη συνέχεια στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα ληφθούν τελικές αποφάσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τίγγης είπε πως «ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου μετέβη στην περιοχή αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε και επιθεώρησε τις ζημιές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Χατζηστεφάνου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΑΗΚ και την Αστυνομία για την άμεση τους ανταπόκριση αλλά και τα συνεργεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών που προέβηκαν σε καθαρισμό του οδικού δικτύου».

Σημείωσε ακόμα ότι «ως Κοινοτικό Συμβούλιο θα συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε για να καθαριστούν οι δρόμοι αλλά και τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο, σε μια προσπάθεια να μειώσουμε τον πόνο των ανθρώπων».

Σε άλλη ερώτηση ο Κοινοτάρχης είπε πως «το φαινόμενο ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή, δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, ο κόσμος φοβήθηκε, ευτυχώς όμως δεν έχουμε θρηνήσει θύματα».

Οσον αφορά τις ζημιές στο ξενοδοχείο E – Hotel είπε πως «είναι πάρα πολλές. Αφού γίνει η εκτίμηση από τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης θα προχωρήσουμε στον καθαρισμό και αποκατάσταση του τοπίου αλλά και των χώρων του ξενοδοχείου όπου σημειώθηκαν οι ζημιές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Προειδοποιεί το Ιράν ο Τραμπ-«Πρέπει να κάνει συμφωνία, οι επόμενες επιθέσεις θα είναι ακόμα πιο βίαιες»
Συνωστισμός αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τις μαζικές εκτροπές πτήσεων προς το Ισραήλ (vid&pics)
Πράκτορες της Μοσάντ μπήκαν στα εδάφη του Ιράν-Βίντεο από την επιχείρηση
Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά που έπεσαν στον Άραχθο-Δωρίζουν τα όργανα του ενός ανήλικου
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτές είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν-Οι τεράστιες μονάδες, τι επιχειρούν να κάνουν
Εντοπίστηκε το ένα μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους στην Ινδία-Αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας
Σε 15 ξενοδοχεία της Πάφου επιβάτες πτήσεων που έχουν εκτραπεί λόγω της επίθεσης του Ισραήλ
Το σχέδιο της Μοσάντ που οδήγησε το Ισραήλ στην επίθεση στο Ιράν
Εκτροπή 32 αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου-Ακυρώθηκαν 15 πτήσεις
Το επιτυχημένο χτύπημα του Ισραήλ, η επικείμενη στάση του Ιράν και οι άμεσες επιπτώσεις για την Κύπρο