Το αεροδρόμιο του Όκλαντ το πρώτο με αυτόματα μηχανήματα που πωλούν τεστ κορωνοϊού

Οι επιβάτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Όκλαντ θα μπορούν πλέον να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό, μόλις πατήσουν το πόδι τους στο έδαφος αφού διαθέτει μηχανήματα αυτόματης πώλησης που έχουν τα πάντα: από αντισηπτικά, μάσκες μέχρι και τεστ Covid.

Για όσους ενδιαφέρονται, τo τεστ Covid είναι διαθέσιμo έναντι 150 δολαρίων, όπως ανέφεραν οι «Los Angeles Times».

Τo Όκλαντ είναι το πρώτο αεροδρόμιο των ΗΠΑ που πωλεί τεστ Covid μέσω μηχανημάτων αυτόματης πώλησης, ανέφεραν αξιωματούχοι.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι οι ταξιδιώτες περνούν μια δύσκολη στιγμή αυτή τη στιγμή, ειδικά καθώς όλοι περνάμε την πανδημία COVID», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, Ρομπλερτο Μπερνάρντο. «Θέλαμε να δώσουμε στους ταξιδιώτες μια άλλη επιλογή για τεστ Covid».

Ο Μπερνάρντο είπε ότι τα τεστ προορίζονται κυρίως για ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Όκλαντ της Καλιφόρνια παρά για εκείνους που πετούν σε προορισμό που απαιτεί αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους.

Το τεστ γίνεται ως εξής: συλλέγεται δείγμα σάλιου και στη συνέχεια αποστέλλεται στην διεύθυνση που αναγράφει το κουτί.

Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται σε μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο 48 ώρες αφότου κάνει κανείς το τεστ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης παρά την έκκληση για εκεχειρία
Μητέρα τέρας δολοφόνησε τα δίδυμά της και τα πέταξε σαν σκουπίδια-Συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια
Έκκληση Ουκρανίας στον ΟΗΕ: Ζητούμε άμεση κατάπαυση πυρός
Διεθνής Διάσκεψη για Παλαιστίνη-Ομάδες Εργασίας για την πορεία προς τη λύση των δύο κρατών
Καταγγέλλει έλλειψη ανθρωπιάς για τη Γάζα ο Γκουτέρες-«Έκρηξη θανάτων και καταστροφής»
Στον ΟΗΕ η Καμπότζη για κλιμάκωση με Ταϊλάνδη-Απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός άνευ όρων
Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Σχεδόν ένας άνθρωπος στους τρεις δεν τρώει για ημέρες στη Γάζα-90.000 γυναίκες και παιδιά έχουν ανάγκη θεραπείας