Έκτακτες χαλαρώσεις για άθληση-Ενώπιον Υπουργικού οι αποφάσεις

Έκτακτες χαλαρώσεις στον αθλητισμό και στα γυμναστήρια αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τον ΚΟΑ. Τα νέα μέτρα που θα περάσουν από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

ΚΟΑ και Υπουργείο Υγείας κατήρτισαν πλάνο επανεκκίνησης του αθλητισμού, το οποίο εξετάζεται από την επιτροπή τεχνοκρατών στην οποία συμμετέχουν 5 Υπουργεία.

Η πρώτη φάση του σχεδίου, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα, θα επιτρέπεται η προπόνηση με μέγιστο αριθμό συμμετοχής, τα πέντε άτομα συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή. Η προϋπόθεση ωστόσο θα είναι να πραγματοποιείται σε ανοικτές εγκαταστάσεις και όχι σε κλειστούς χώρους. Σημειώνεται ότι θα μπορούν να γίνουν προπονήσεις πέντε ατόμων, χωρίς την παρουσία προπονητή.

Ταυτόχρονα με τον ίδιο αριθμό ατόμων (5), θα μπορούν να λειτουργήσουν και γυμναστήρια, εκτός όμως του κλειστού χώρου.

Η προϋπόθεση για το «άνοιγμα» του αθλητισμού, είναι να γίνεται εβδομαδιαία εργαστηριακός έλεγχος σε συγκεκριμένο ποσοστό αθλούμενων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διάλογος και για την επανέναρξη προπονήσεων των πρωταθλημάτων των υπόλοιπων κατηγοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Με αίθριο καιρό γιορτάζει το Πάσχα η Κύπρος-Στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
«Ο δίδυμος αδελφός μου έμεινε 18 και εγώ είμαι 69… Παρακαλώ να βρω ένα νύχι για να κάνω εκείνο που αξίζει»
Έρχονται και άλλες αυξήσεις στις τιμές των γεωργικών προϊόντων-Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις της ανομβρίας
Καυτοί οι επόμενοι μήνες για εργατικό σώμα-ΑΤΑ, Εθνικός Κατώτατος Μισθός και συνταξιοδοτικό στο τραπέζι
ΒΙΝΤΕΟ: Με τις δέουσες τιμές έφτασε στην Κύπρο το Άγιο Φως
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ για τα 3 εκατ. ευρώ
Φτάνει το απόγευμα στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες με την Πρώτη Ανάσταση
ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το... εκατοστάρι του και φέτος ο πάτερ Ηρακλείδιος στο Παραλίμνι
Καλοκαιρινό σκηνικό ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου-Θα φτάσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία