Αμυγδαλωτά με άρωμα μανταρινιού
06:35 - 09 Δεκεμβρίου 2021
Το μανταρίνι κάνει τη διαφορά!
- 150 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
- 3 μανταρίνια (φλούδα χωρίς το λευκό μέρος και χυμό)
- 1 κ.σ. λικέρ εσπεριδοειδών (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. ζάχαρη, 500 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, τη φλούδα από 3 μανταρίνια και αλέστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
Βήμα 2
Προσθέστε 70 γρ. χυμό μανταρινιού, 1 κουταλιά λικέρ εσπεριδοειδών και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Πλάστε σε πλακουτσωτή μπάλα και μοιράστε σε 4 ίσα μέρη.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε μπαστούνι και κόψτε το κάθε μπαστούνι σε 8 κομμάτια. Με βρεγμένα χέρια, πλάστε το κάθε κομμάτι σε μπάλα ή ό,τι άλλο σχήμα θέλετε.
Βήμα 4
Τέλος, καλύψτε τα αμυγδαλωτά με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρη και σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές