Αμυγδαλωτά με άρωμα μανταρινιού

Το μανταρίνι κάνει τη διαφορά!

ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 3 μανταρίνια (φλούδα χωρίς το λευκό μέρος και χυμό)
  • 1 κ.σ. λικέρ εσπεριδοειδών (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. ζάχαρη, 500 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, τη φλούδα από 3 μανταρίνια και αλέστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 2

Προσθέστε 70 γρ. χυμό μανταρινιού, 1 κουταλιά λικέρ εσπεριδοειδών και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Πλάστε σε πλακουτσωτή μπάλα και μοιράστε σε 4 ίσα μέρη.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε μπαστούνι και κόψτε το κάθε μπαστούνι σε 8 κομμάτια. Με βρεγμένα χέρια, πλάστε το κάθε κομμάτι σε μπάλα ή ό,τι άλλο σχήμα θέλετε.

Βήμα 4

Τέλος, καλύψτε τα αμυγδαλωτά με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρη και σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι