Η κυπριακή πρωτοβουλία για την αεροπορική συνδεσιμότητα στην ΕΕ που παρουσίασε ο Καρούσος

Στην πρωτοβουλία της Κύπρου μαζί με ακόμα επτά κράτη μέλη ώστε να αναζητηθούν λύσεις για θέματα συνδεσιμότητας αναφέρθηκε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνει χώρα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Καρούσος σημείωσε πως η συνδεσιμότητα είναι κρίσιμης σημασίας για την ΕΕ και πως η πανδημία έχει δημιουργήσει αρκετά σημαντικά προβλήματα στον τομέα αυτόν.

«Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 68% το 2021 σε σχέση με το 2019 και για αυτό αναλάβαμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε τον Ιούνιο του 2021 μαζί με άλλα επτά κράτη μέλη τη Διακήρυξη για την Αεροπορική Συνδεσιμότητα» ανέφερε.

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι ακόμα τέσσερις χώρες στηρίζουν την διακήρυξη, κάτι που σημαίνει πως πολλά κράτη μέλη μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες.

«Ο στόχος της διακήρυξης είναι να βρούμε από κοινού λύσεις για τη στήριξη της συνδεσιμότητας, καθώς η συνδεσιμότητα είναι κρίσιμη και σημαντική για τους πολίτες, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολύ σημαντική επίσης για το περιβάλλον» τόνισε.

Όπως είπε, κατά τη συζήτηση στο Συμβούλιο θα επεκταθεί περαιτέρω επί της πρότασης και θα παρουσιάσει λεπτομέρειες στο πλαίσιο της παρέμβασής του.

Δειτε Επισης

Άφαντοι οι γονείς που άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι-Έχει διαταχθεί η απομάκρυνσή του από την οικογένεια
BINTEO: Μέσα στον φόβο γεννήθηκε η ελπίδα-Tρίδυμα στο Ισραήλ ήρθαν στον κόσμο εν μέσω βομβαρδισμών
Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί, οι ΗΠΑ θα υποστούν συνέπειες αν μας επιτεθούν
Στο τραπέζι σκέψεις για επέκταση του εναλλακτικού σχολείου για παραβατικούς μαθητές-«Μεγάλο επιχείρημα»
Ερντογά για Νετανιάχου: Έχει ξεπεράσει από καιρό τον Χίτλερ στο έγκλημα της γενοκτονίας
Deadline μέχρι τον Σεπτέμβριο για γεφύρωση των διαφορών για το νέο σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για στεγαστικό»
Χωρίς πιστοποιητικά λειτουργίας 83 μεγάλες επιχειρήσεις
Σύνδεσμος Αστυνομίας για το ερωτικό βίντεο: Μεμονωμένο περιστατικό, δεν έχουμε ανάγκη από κανιβαλισμούς
Αύξηση 11,5% σε δύο χρόνια στους μισθούς-Στα 1.900 ευρώ ο ενδιάμεσος μισθός