Με εργαστηριακές μπλούζες διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα σχολεία οι Βιολόγοι

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι Βιολόγοι Εκπαιδευτικοί, με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις, για τη μη εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι οι Βιολόγοι εκπαιδευτικοί προσήλθαν μαζικά  σε ένα κεντρικό σχολείο κάθε επαρχίας, όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη μη εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας, ενώ στην εκδήλωση οι εκπαιδευτικοί φορούσαν μπλούζες εργαστηρίου και συμβολικά  στο χώρο τοποθετήθηκαν όργανα και υλικά εργαστηρίου, όπως μικροσκόπια, παρασκευάσματα, δοκιμαστικοί σωλήνες και άλλα υλικά, με σκοπό να καταδείξουν την ανεπάρκεια του συστήματος όσον αφορά την εργαστηριακή διδασκαλία του μαθήματος της Βιολογίας.

Η ΟΕΛΜΕΚ εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις από τον Πρόεδρο, Κώστα Χατζησάββα, τον Αντιπρόεδρο Θέμη Πολυβίου και τον Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο.

Οι Βιολόγοι διεμήνυσαν εκ νέου πως ενωμένοι θα διεκδικήσουν ακόμα πιο δυναμικά από δω και πέρα το αυτονόητο αίτημα της εργαστηριοποίησης, ένα αίτημα που είναι καθαρά παιδαγωγικό, έχει να κάνει με τη ενδεδειγμένη διδασκαλία του μαθήματος και πρώτιστα είναι προς όφελος των μαθητών.

Κάνουν λόγο, επίσης, για «απογοητευτική και λυπηρή στάση» του Υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς ο Σύνδεσμος Βιολόγων δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει άμεσα στη λήψη περαιτέρω μέτρων».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Παλαιστίνιοι ζήτησαν μόνιμη κατάπαυση πυρός-Διαμαρτυρία στην Πλατεία Ελευθερίας
Συνεχίζει να... τσακίζει κόκκαλα η Coral-Αγγίζει το μείον οκτώ η θερμοκρασία απόψε
Πολίτες χάνουν σύνταξη ανικανότητας λόγω της νομοθεσίας κοινωνικών ασφαλίσεων-«Τραγικές περιπτώσεις»
Στο μάτι του κυκλώνα το ΥΠΑΝ-Τα ανοιχτά μέτωπα και οι προκλήσεις για Μιχαηλίδου
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 3 εκ. ευρώ
Στα 176 εκ. δολάρια οι εξαγωγές στα κατεχόμενα το 2023, πρώτο προϊόν το χαλούμι
Αψήφησαν το κρύο και κουνήθηκαν στους ρυθμούς της παιδικής καρναβαλίστικης παρέλασης στη Λεμεσό (pics)
Εγκαινιάστηκε άλσος αγνοουμένων στα Τρίκαλα-«Οι αγνοούμενοι είναι η πιο οδυνηρή πτυχή της εισβολής»
Τιμήθηκαν οι ήρωες του Αγίου Βασιλείου-«Ζωντανό μέρος της ταυτότητάς μας, κομμάτι της ιστορίας»
Σκυλάκι χάθηκε στο Τρόοδος-Δίνεται αμοιβή από τους ιδιοκτήτες (pics)