Είπαν ναι και οι δύο πλευρές για δείπνο με τον Στιούαρτ-Συνάντηση γνωριμίας

Και οι δυο πλευρές έχουν ανταποκριθεί θετικά όσον αφορά την πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών για διοργάνωση δεξίωσης στο Λήδρα Πάλας την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ, στην οποία να συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασίαδης και ο Τ/κ ηγέτης , Ερσίν Τατάρ, με την ευκαιρία της άφιξης στην Κύπρο του Κόλιν Στιούαρτ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ναι» Τατάρ στην πρόσκληση Στιούαρτ στη δεξίωση του ΟΗΕ

"Επιβεβαιώνουμε ότι απαντήσαμε θετικά στη βολιδοσκόπηση που έγινε από πλευράς Ηνωμένων Εθνών για τη δεξίωση αυτή, στην οποία είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σημειώνοντας πως το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί και κατά τη συνάντηση που θα έχει στις 9 το πρωί της Παρασκευής, 10 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον κ. Στιούαρτ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόκειται για μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς σε ό,τι αφορά την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού.

Την Παρασκευή, στις 13:00, ο κ. Στιούαρτ θα έχει εξάλλου συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Η «προεδρία» στα κατεχόμενα έχει ήδη ανακοινώσει πως ο Τ/κ ηγέτης θα παρευρεθεί στη δεξίωση των Ηνωμένων Εθνών, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψήνουν δεξίωση για υποδοχή Στιούαρτ, στην παρουσία Αναστασιάδη-Τατάρ τα ΗΕ

Στο μεταξύ, ο κ. Στιούαρτ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία προκειμένου να γνωρίσει από κοντά την κατάσταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανάρτηση των ΗΕ στην Κύπρο στο Twitter, συνοδευόταν από τη Διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Ingrid Gjerde, και την Ανώτερη Αστυνομική Σύμβουλο στην Αστυνομία των Ηνωμένων Εθνών (UNPOL), Satu Koivu. Συναντήθηκε επίσης με ειρηνευτές που επιτηρούν την περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε το δείπνο στη Νέα Υόρκη-Τα βλέμματα στραμμένα στην Ολομέλεια
Στο ίδιο τραπέζι, με διαφορετική όρεξη για τα επόμενα βήματα οι εμπλεκόμενοι στο Κυπριακό (pics)
Δείπνο με διαφορετικούς στόχους στο μενού η πρώτη πράξη της πολυμερούς της Νέας Υόρκης
Ευκαιρία συνέχισης του διαλόγου βλέπουν στην πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη
Φορτηγάκι με συνθήματα υπέρ του Σιμόν Αϊκούτ έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη
Μήνυμα Προέδρου στην Άγκυρα λίγο πριν την πενταμερή-«Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας»
Οι σχέσεις Κύπρου-Κατάρ έχουν δυνατότητες επωφελούς ανάπτυξης σε συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με Πρέσβη
Επιστολές έλαβαν εκατοντάδες Βρετανοί βουλευτές στο πλαίσιο εκστρατείας για Κυπριακό
Περιμένει θετική βήματα από την πολυμερή ο Ιζτζιάν-«Δεν μπορεί ο ΓΓ να βάλει υπογραφή σε νέα αποτυχία»
Α. Δημητρίου: Καλεί ευκαιρία η πολυμερής για να προβάλει η πλευράς μας τη θέση μας για επανέναρξη διαλόγου»