Ψωμί με παντζάρι, χαλλούμι και κολοκυθόσπορους
06:30 - 07 Δεκεμβρίου 2021
Γεύμα από μόνο του! Συνταγή του chef Μάριου Χατζηιωσήφ.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. παντζάρι ωμό, κομμένο στα 4
- 80 γρ. νερό χλιαρό
- 100 γρ. γάλα
- 600 γρ. αλεύρι, φαρίνα
- 10 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
- 10 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. χαλλούμι, σε κύβους 4 εκ.
- 2 κ.σ. κολοκυθόσποροι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- αντικολλητικό χαρτί
- μπολ
- ταψί φούρνου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. παντζάρια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προσθέστε 80 γρ. χλιαρό νερό, 100 γρ. γάλα, 600 γρ. αλεύρι, 10 γρ. μαγιά, 10 γρ. ζάχαρη, 1 αυγό, 1 πρέζα αλάτι και αναμείξτε 25 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Αφήστε στον κάδο για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε 200 γρ. χαλλούμι, 2 κουταλιές κολοκυθόσπορους και αναμείξτε 7 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Η ζύμη θα έχει κολλώδη υφή. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε στην άκρη για 1 ώρα.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Πλάστε τη ζύμη σε στρογγυλή φραντζόλα και μεταφέρετε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 50-55 λεπτά.
Βήμα 6
Μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει προτού σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές