Ψωμί με παντζάρι, χαλλούμι και κολοκυθόσπορους

Γεύμα από μόνο του! Συνταγή του chef Μάριου Χατζηιωσήφ.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. παντζάρι ωμό, κομμένο στα 4
  • 80 γρ. νερό χλιαρό
  • 100 γρ. γάλα
  • 600 γρ. αλεύρι, φαρίνα
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. χαλλούμι, σε κύβους 4 εκ.
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσποροι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπολ
  • ταψί φούρνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. παντζάρια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 80 γρ. χλιαρό νερό, 100 γρ. γάλα, 600 γρ. αλεύρι, 10 γρ. μαγιά, 10 γρ. ζάχαρη, 1 αυγό, 1 πρέζα αλάτι και αναμείξτε 25 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Αφήστε στον κάδο για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέστε 200 γρ. χαλλούμι, 2 κουταλιές κολοκυθόσπορους και αναμείξτε 7 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Η ζύμη θα έχει κολλώδη υφή. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε στην άκρη για 1 ώρα.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Πλάστε τη ζύμη σε στρογγυλή φραντζόλα και μεταφέρετε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 50-55 λεπτά.

Βήμα 6

Μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει προτού σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι