Γ. Κάρουλλας: Παραμελημένη η Αυδημου και οι γύρω κοινότητες

Την αναγκαιότητα για στήριξη των προσφύγων που διαμένουν στην κοινότητα  Αυδήμου αλλά και στις άλλες κοινότητες της περιοχής, όπως είναι το Παραμάλι, η Πλατανίσκια, ο Άγιος Θωμάς και η Αλέκτορα, τόνισε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας.

Σε τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια συνεδρίας της επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, ο κ Κάρουλλας  ανέφερε πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για παραμονή ή επιστροφή νεαρών ζευγαριών στην περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη για διαχωρισμό οικοπέδων από το κράτος, καθώς υπάρχει πρόθεση για δωρεά γης. 

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε τρεις επισκέψεις που διοργάνωσε με την υπηρεσία του Κηδεμόνα Τ/Κ  περιουσιών, έγινε αποτύπωση της κατάστασης με στόχο την κατηγοριοποίηση των κατοικιών και τη λήψη θεραπευτικών μέτρων τα οποία μπορεί να είναι: Κατεδάφιση όσων κριθούν ακατάλληλα, επιδιόρθωσή τους για ιδιοκατοίκηση από νεαρά ζευγάρια δικαιούχων προσφύγων και επιδιόρθωσή τους και χρήση τους ως εξοχικά.

Επιπλέον ο κ Κάρουλλας αναφέρθηκε στην ανάγκη για επιδιόρθωση και αξιοποίηση εμπορικών κτηρίων (τ/κ περιουσίες)  στην Αυδήμου για τόνωση της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, εισηγήθηκε την ετοιμασία ολοκληρωμένου σχεδίου ανάκαμψης από τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Εσωτερικών, Τουρισμού) για την εν λόγω περιφέρεια. Κάνω σήμερα εισήγηση για την εγγραφή ειδικού θέματος για την παραμελημένη αυτή περιφέρεια. Τέλος, κατέθεσε εισήγηση για εκσυγχρονισμό  του αγροτικού ιατρικού κέντρου για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων προσφύγων και όλων γενικά των κατοίκων της περιοχής.

Δειτε Επισης

Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών