Ψάχνουν τους δύο βοηθούς στο σκάψιμο του λάκκου, ερωτηματικά για τρίτο πρόσωπο

Σε λάκκο 2 μέτρων και με τρόπο που δεν μπορούσαν να εντοπιστούν εύκολα, βρέθηκαν στην εξοχική κατοικία στην ορεινή Λεμεσό, οι σοροί των δύο γυναικών που έπεσαν θύματα δολοφονίας. Ο ύποπτος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε την κράτηση του για 8 ημέρες, ενώ η Αστυνομία εξετάζει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, αναζητώντας άλλα δύο άτομα που βοήθησαν στο σκάψιμο του σημείου όπου είχαν θαφτεί οι σοροί.

Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε πως το βράδυ του Σαββάτου, ο 32χρονος ύποπτος ομολόγησε ότι σκότωσε τις 2 γυναίκες ηλικίας 43 και 33 χρονών αντίστοιχα και στη συνέχεια οδήγησε και υπέδειξε στους ανακριτές το χώρο που τις έθαψε.

Ακολούθησαν, όπως είπε, εξετάσεις στο σημείο όπου εντοπίστηκαν οι δύο σοροί, θαμμένες σε λάκκο βάθους 2 μέτρων. Σημείωσε πως οι αντιφάσεις στις καταθέσεις και οι αναφορές του υπόπτου αλλά και τεκμήρια που είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του και στην εξοχική κατοικία στην ορεινή Λεμεσού καθώς και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα ήταν τα στοιχεία που η Αστυνομία είχε από την αρχή και οδήγησαν στην εύλογη υπόθεση ότι οι δύο γυναίκες έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικαλέστηκε προσωπικά δεδομένα και θρησκεία για κεκλεισμένων ο 32χρονος

Πρόσθεσε πως από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή φαίνεται πως οι δύο γυναίκες ήταν θαμμένες σε βάθος 2 μέτρων με τρόπο που να μην μπορούν να εντοπιστούν ούτε από τους αστυνομικούς σκύλους. Εξήγησε, πως λόγω της βροχής στην περιοχή το έδαφος που είχε σκαφτεί έγινε ένα με το υπόλοιπο έδαφος και έτσι δεν μπορούσε να γίνει διακριτό το σημείο όπου είχαν θαφτεί οι σοροί. Η Αστυνομία χρησιμοποίησε drones και δορυφορικές εικόνες για να εντοπίσει τις αλλαγές στο έδαφος, ωστόσο ούτε με αυτά τα μέσα μπορούσε να γίνει διακριτό το σημείο, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης είπε πως ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την προσωποκράτηση του για 8 ημέρες. Η νεκροτομή στις σορούς για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου διενεργείται σήμερα, με τον ίδιο να ομολογεί πως σκότωσε τα θύματα με πυροβόλο όπλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τις πυροβόλησε, τις έθαψε και κάλυψε τον τάφο με χαλίκια

Όσον αφορά τα κίνητρα του, έχει δώσει κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή διερευνώνται αν ευσταθούν.

Ερωτηθείς για τα δύο πρόσωπα που βοήθησαν να σκάψουν στην εξοχική κατοικία, και κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό του υπόπτου ότι αυτά τα πρόσωπα δεν γνώριζαν γιατί τους μετέφερε να σκάψουν, ο κ. Ανδρέου είπε πως ο εντοπισμός των δύο αυτών προσώπων και η μαρτυρία τους θα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τους έβαλε να σκάβουν για ώρες, είπε θα έχτιζε ψησταριά-Το κίνητρο που παραθέτει

Ανέφερε πως ο ύποπτος έχει δώσει κάποια περιγραφή για τα δύο πρόσωπα ενώ όπως ισχυρίστηκε δεν γνωρίζει στοιχεία. Αντιλαμβάνεστε, είπε, πόσο δύσκολο είναι να εντοπιστούν τα πρόσωπα αυτά. «Εμείς προχωρούμε και στο περιθώριο αυτό των 8 ημερών που είναι προφυλακισμένος, να εντοπίσουμε τα δύο πρόσωπα για να εξακριβώσουμε αν οι ισχυρισμοί του είναι αληθινοί», είπε, σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή ο ύποπτος προβαίνει σε διάφορες αντιφατικές καταθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς ο 32χρονος οδηγήθηκε σε ομολογία για φόνο-Το δεκάωρο της 17ης που τον έκαψε

Σημείωσε πως έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά από τους ανακριτές καθώς μέσα σε 6 μέρες έχει εντοπίσει ένα ύποπτο, και από εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει μια έρευνα με τους ανακριτές ώστε να εντοπιστούν οι δύο γυναίκες. Ήταν, πρόσθεσε, μία προσπάθεια από όλα τα μέλη της αστυνομίας στο συγκεκριμένο τμήμα και είχαμε αυτή την κατάληξη, σημειώνοντας πως από ότι φαίνεται η υπόθεση οδηγείται προς εξιχνίαση.

Σε σχέση με το κίνητρο, είπε πως αυτό διερευνάται, με τον ύποπτο να έχει δώσει ήδη κάποιους ισχυρισμούς.

Αναφορικά με τη δικαστική διαδικασία, η οποία σήμερα διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, είπε πως είχε υποβληθεί ένα αίτημα όπως η διαδικασία γίνει υπό αυτό το καθεστώς, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδοχή Αρχηγού... «Χωρίς την υπόδειξη του δράστη δεν θα ήταν κατορθωτή η εξιχνίαση»

Ερωτηθείς για πληροφορία ότι ένα τρίτο άτομο βρισκόταν στο αυτοκίνητο του υπόπτου, ο κ. Ανδρέου είπε πως αυτή την πληροφορία δεν την γνωρίζει, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως όλα τα δεδομένα θα διερευνηθούν εις βάθος.

Επιστολή στον Αρχηγό από Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βουλής

Την ίδια ώρα, επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, απέστειλε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα συνεχίσουν οι έρευνες γύρω από την διπλή γυναικοκτονία σε εξοχική κατοικία στην ορεινή Λεμεσό.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, «παρακολουθώντας με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις για το διπλό έγκλημα, αποφασίσαμε όλα τα μέλη της Επιτροπής, να αποστείλουμε σχετική  επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας για να βεβαιωθούμε ότι η πορεία των ερευνών θα συνεχίσει».

Πρόσθεσε ότι με τη συνέχιση των ερευνών, θα γίνει κατορθωτό να διαπιστωθεί, «μέσα από τα στοιχεία που είδαν και το φως της δημοσιότητας, το πώς οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στην Κύπρο και αν υπάρχει ζήτημα εμπορίας προσώπων τι θα πράξει η Αστυνομία προκειμένου να διερευνηθεί πλέον το οποιοδήποτε κύκλωμα μπορεί να υπάρχει πίσω από αυτή την υπόθεση».

Η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι επικοινώνησε η ίδια προσωπικά με τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Δειτε Επισης

Τάχιστα να προχωρήσει η μεταρρύθμιση δικαιοσύνης συμφώνησαν Προκοπίου και Δικηγόροι
Κόκκινη γραμμή για τη βία τραβά ο Πρόεδρος-«Αν χρειαστεί θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα»
Αυτοί είναι οι άλλοι τρεις φίλαθλοι που ψάχνει για τα επεισόδια στο Ελευθερία η Αστυνομία (pics)
Καθηλώνει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμ. Δασών η Βουλή-Ζητά παρέμβαση ΠτΔ
Σαφάρι Αστυνομίας τα βράδια για τις λαμπρατζιές-Συστάθηκε ειδική ομάδα
Παρέλαση... αστέρων ενώπιον Υπαρχηγού για τα επεισόδια-Είχαν πληροφορίες, ψάχνουν την αλυσίδα
«Κινδυνεύουμε να έχουμε μία νέα Ήλιος...»-Έστησαν στον τοίχο το Τμ. Δασών για τα αεροσκάφη
Σε επαφή με ΕΛ.ΑΣ. η Αστυνομία-Ζήτησε πληροφόρηση για την υπόθεση των τρομοκρατών
Συνελήφθη 17χρονος που φέρεται να ακολουθούσε και να παρενοχλούσε γυναίκες στην Αγία Νάπα
ΒΙΝΤΕΟ: Εικοσιενάχρονος σταματούσε αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου-Έστειλε αστυνομικό στο νοσοκομείο