Πάπια με σάλτσα σφενδάμου και αποξηραμένα σύκα

Η πιο γλυκιά εκδοχή της! Συνταγή του chef Μάριου Χ'Ιωσήφ.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 στήθη πάπιας, με την πέτσα (250 γρ. το καθένα)
  • 3 κ.γλ. αλάτι
  • 3 πρέζες πιπέρι
  • 2 κ.γλ. mixed spices
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ, αποξηραμένο, αλεσμένο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι
  • 200 γρ. κουμανταρία
  • 200 γρ. χυμό μούρων
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 6 σύκα αποξηραμένα, κομμένα στα 4
  • 2 κ.γλ. θυμάρι, αποξηραμένo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Χαράξτε την πέτσα από τα στήθη πάπιας σε σχήμα ρόμβων. Τοποθετήστε τα στο βαθύ δίσκο του Varoma, ραντίστε με 2 κουταλάκια αλάτι, 2 πρέζες πιπέρι, 2 κουταλάκια mixed spice, 1 κουτάλι τζίντζερ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 70 γρ. βούτυρο, 15 γρ. ελαιόλαδο, 150 γρ. κρεμμύδι, κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε στο κάδο 200 γρ. κουμανταρία, 200 γρ. χυμό μούρων, 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου, 6 σύκα, 2 κουταλάκια θυμάρι, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, την υπόλοιπη 1 πρέζα πιπέρι, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε στο γκριλ για 5 λεπτά. Εναλλακτικά, τσιγαρίστε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για 1-2 λεπτά, για ένα πιο ροδοκόκκινο χρώμα.

Βήμα 5

Αφήστε την πάπια να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά. Κόψτε τα στήθη πάπιας διαγώνια σε πάχος 1 εκ. και περιχύστε με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.

Συμβουλές

Σερβίρετε με πουρέ γλυκοπατάτας ή ρύζι

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο