Δήμος Λεμεσού: €100 εκατ. για προσιτή στέγη στους δημότες

Λαμβάνοντας υπόψη το οξύτατο πρόβλημα στέγασης των χαμηλά αμειβομένων, ο Δήμος Λεμεσού αποφάσισε την αξιοποίηση των δύο δημοτικών τεμαχίων στον Άγιο Νικόλαο και ενός τεμαχίου στον Άγιο Ιωάννη, όπου κτίστηκαν τη δεκαετία του ‘40 οι δημοτικές πολυκατοικίες, για σκοπούς ανέγερσης οικιστικών μονάδων οι οποίες θα διατεθούν ως κοινωνική στέγη και προσιτή κατοικία σε χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικά τάξεις.

Σε συνέντευξή του στον REPORTER, ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης επισημαίνει πως τα τεμάχια έχουν συνολική έκταση επιφάνεια 31.081 τ.μ. όπου αναμένεται να ανεγερθούν πέραν των 600 οικιστικών μονάδων με χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης. Πρόσθεσε πως η πλειοψηφία των οικιστικών μονάδων θα διατεθούν προς ενοικίαση, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων, ενώ η τιμή του ενοικίου θα είναι τουλάχιστον κατά 25% μειωμένη σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές των ενοικίων.

Για την υλοποίηση του έργου, ο Δήμος Λεμεσού προχώρησε στη σύναψη σχετικής συμφωνίας με τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης, ενώ την άνοιξη του 2022 αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές για την κατασκευή των πρώτων εκατόν πενήντα, σύγχρονων κατοικιών στην περιοχή Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό, και θα ακολουθήσουν και οι επόμενες δύο φάσεις. Οι πρώτες κατοικίες αναμένεται να παραδοθούν περί το τέλος του 2023. Η συνολική αξία του έργου υπερβαίνει τα €100 εκατ.

 

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO