Καλημέρα και τα… μέτρα-Έρχονται νέες αποφάσεις, οι εισηγήσεις στο τραπέζι

Μπορεί το lockdown να μην βρίσκεται ψηλά στη λίστα επιλογών της Κυβέρνησης, εντούτοις δεν μπορεί να βγει εκτός πλάνου, αφού τα πάντα εξαρτώνται από τις νοσηλείες στα νοσοκομεία, τα οποία σε περίπτωση που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και ο κλοιός σφίγγει, τότε ο δρόμος είναι μονόδρομος.    

Η εφιαλτική αύξηση των κρουσμάτων και οι χιλιάδες επαφές που αναμένεται να εκτοξεύσουν ακόμη περισσότερο τους αριθμούς, αναγκάζουν Υπουργείο Υγείας και Επιστημονική ομάδα να εξετάζουν τα επόμενα τους βήματα, με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλλα να διαμείνει πως στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη θα αποφασίσει νέα μέτρα, τα οποία θα έχουν ισχύ από τα Θεοφάνια, ώστε να αποφευχθούν περσινά φαινόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτοξεύονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα, αγγίζουν τις 4000-Ένας νεκρός

Ως εκ τούτου, πιθανόν να ληφθούν μέτρα για τον εκκλησιασμό. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες εισηγήσεις, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των χώρων εστίασης μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στα κέντρα διασκέδασης για μερικές εβδομάδες, σε περίπτωση που δεν συνεχιστεί το μέτρο με την προσκόμιση 24ωρου τεστ για όσους θα εισέρχονται στα μαγαζιά.

Σε αυτό το σενάριο, θεωρείται δεδομένο πως θα εξακολουθεί να ισχύ η απαγόρευση του χορού, ενώ ενδεχομένως να μειωθεί ο αριθμός ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που μπορούν να εισέρχονται στα κέντρα αναψυχής.

Επίσης, η λίστα των εισηγήσεων περιλαμβάνει αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας, όπως επίσης και η μείωση του αριθμού των συναθροίσεων, τόσο σε χώρους εστίασης όσο και σε οικίες, από 20 σε 10 άτομα.

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά τα σχολεία, το ενδεχόμενο κλείσιμο τους, θεωρείται απομακρυσμένο, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί ή ακόμη να παραταθεί το άνοιγμα τους.

Οι επόμενες ημέρες κρίνονται κρίσιμες, με τα βλέμματα να είναι στραμμένες στις νοσηλείες, ενώ υπάρχουν φόβοι πως τα κρούσματα θα αυξηθούν δραματικά και μετά τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν, όπου θα υπάρχουν μαζικές συναθροίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίνει διευκρινίσεις το Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Δειτε Επισης

Η Κύπρος συνομιλεί με Ισραήλ για προμήθεια φυσ. αερίου αξίας $1,5 δισ. για 10 έτη
Διαμαρτυρία τ/κ οργανώσεων για τις συλλήψεις για σφετερισμό ε/κ περιουσιών
Μετακινεί το σχολείο για παραβατικούς μαθητές το ΥΠΑΝ-«Αδικαιολόγητη στοχοποίηση παιδιών»
Καλλυντικά προϊόντα αποσύρθηκαν από την ευρωπαϊκή αγορά-Δείτε τη λίστα
Οδηγίες Υπ. Υγείας για το εμβολιαστικό πλάνο για Covid και γρίπη-Προτεραιότητα σε ευάλωτες ομάδες
Αποσύρθηκε βότκα από την αγορά για μη συμμόρφωση με το Νόμο
Βλάβη άφησε χωρίς νερό περιοχές της Λάρνακας-Διορθώνεται μέχρι το απόγευμα
Διευθύντρια άρπαξε το ημερολόγιο παιδιού με ΔΕΠΥ και αρνείτο να το δώσει πίσω-Φωνάζουν οι γονείς
Σε φθινοπωρινή διάθεση ο καιρός-Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Ψάχνει τη φόρμουλα ο ΟΚΥπΥ για την υποστελέχωση της ΘΕΜΕΑ μετά τις ανησυχίες των νοσηλευτών